ZBOJSKÁ: Návštevníkov salaša už čoskoro privíta nová krytá terasa

ZBOJSKÁ – Každým rokom sa rozrastajúci Salaš Zbojská nad Tisovcom aj začiatkom tohto leta trochu mení svoju tvár. Tentoraz ide o stavbu, respektíve prístavbu, ktorá dosť podstatne mení jeho siluetu – rozľahlá krytá terasa v štýle klasickej drevenice. Zatiaľ je vo výstavbe, ale hotová má byť už čoskoro.

Terasa vzniká na mieste, kde bolo aj doteraz počas letných mesiacov umiestnených pár stolov pre návštevníkov. Sedenie pri nich však nepríjemne ovplyvňovalo počasie – buď ste sa „vypekali“ na slnku, alebo vás mohli vyhnať dažďové kvapky. Nová terasa to úplne mení, pretože bude mať solídnu šindľovú strechu, rovnako ako celý salaš. Podľa slov majiteľa salaša Igora Vlčeka však budú strany tejto stavby otvorené, takže na Zbojskej sa budeme môcť najesť v príjemnom chládku, chránení pred rozmarmi počasia a zároveň na čerstvom vzduchu.

Jedna terasa na salaši pribudla už v roku 2017, nemá však strechu a návštevníkov na nej chránia len slnečníky. Nová terasa teda ponúkne väčšie pohodlie a zároveň aj mierne zvýšenie kapacity salaša. Ako pravidelní návštevníci tohto reštauračného zariadenia určite dobre vedia, nájsť tam miesto na sedenie počas pekných letných dní je veľmi ťažké a neraz treba na uvoľnenie stola čakať.

Areál v horskom sedle Zbojská je rozširovaný prakticky každý rok. Predvlani napríklad pribudla nová vyhliadková drevená veža, ktorej súčasťou je i malá expozícia a kaplnka. Ako pribúdali jednotlivé stavby na Zbojskej počas uplynulých desiatich rokov, či ďalšie zaujímavosti, si môžete pozrieť v samostatných článkoch:

TIP: FOTO: Pozrite sa, ako sa počas desiatich rokov rozvíjal Salaš Zbojská

TIP: ZBOJSKÁ: Zbojnícky dvor má pre návštevníkov novú terasu

TIP: ZBOJSKÁ: K atrakciám Zbojníckeho dvora čoskoro pribudne aj lov rýb

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár