PREKVAPENIE: Heineken potichu „oživil“ pivo Gemer

RIMAVSKÁ SOBOTA – „Pite pivo Gemer a bude vám dobre“ – hlásal v 90. rokoch rukou namaľovaný nápis na železničnom moste nad serpentínami pred Ožďanmi. Padol do oka takmer každému vodičovi, ktorý prichádzal autom od Rimavskej Soboty. Pár pamätníkov si naň ešte určite spomenie, ďalší si pamätajú chuť tohto piva, ktoré bolo desaťročia jedným z typických produktov, vyrábaných v Rimavskej Sobote.

Bohužiaľ, rimavskosobotský pivovar, ktorý fungoval od roku 1965, neskôr postihol smutný osud mnohých iných priemyselných podnikov v Rimavskej Sobote. Spoločnosť Heineken v ňom v roku 2006 ukončila výrobu piva a produkciu značky Gemer presunula do Hurbanova. V roku 2014 napokon postupne úplne ukončila výrobu Gemera a začala ho nahrádzať inými korporátnymi značkami.

Približne posledné tri roky teda značka Gemer na pultoch úplne absentovala. V týchto dňoch sa to však, dosť prekvapujúco, mení. Spoločnosť Heineken totiž potichu, bez akejkoľvek publicity či tlačovej správy, do svojho portfólia opäť pivo Gemer zaradila. Informácia o ňom sa nachádza priamo na stránke Heinekenu.

Pivo Gemer hrdo nesie meno svojho regiónu, aby aj dnes pripomínalo poctivé remeslo a revolučnú tradíciu Gemera. Svetlozlatá iskrivá farba, ľahká chmeľová aróma doplnená vôňou sladových tónov a stredne plné telo s jemnou horkosťou po dopití. To je náš Gemer,“ uvádza firma na svojej oficiálnej stránke.

Hneď však treba zdôrazniť, že nejde o obnovenie výroby tohto piva priamo v Rimavskej Sobote. Spoločnosť oživila len značku piva Gemer. Vyrábať sa však bude v Hurbanove, tak ako tomu bolo v rokoch 2006 – 2014. Zatiaľ však nie je jasné, v akej miere plánuje výrobca návrat Gemera – či pôjde len o výčapné pivo, alebo ho bude možné kúpiť aj vo fľaškách či plechovkách.

Zdroj: heinekenslovensko.sk Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár