HNÚŠŤA: Päťročný chlapček sa z balkóna naťahoval za slivkou, padol z výšky 4 metrov

HNÚŠŤA – Pád z výšky štyroch metrov prežil päťročný chlapček, ktorý dnes (25. 7.) popoludní vypadol z balkóna na prvom poschodí paneláku v Hnúšti-Likieri. Pri páde utrpel stredne ťažké zranenia hlavy, chrbtice a dolných končatín. Záchranári z rýchlej zdravotnej pomoci ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a v stabilizovanom stave odovzdali posádke leteckých záchranárov.

„Záchranársky vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku, kde si lekárka leteckých záchranárov prevzala päťročného chlapčeka. Leteckí záchranári mu následne doplnili potrebnú liečbu. Na umelej pľúcnej ventilácií bol vo vážnom stave letecky prevezený do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici,“ uviedla na margo nešťastnej udalosti hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, okolnosti pádu v súčasnosti preverujú. „Podľa doterajších zistení sa chlapček údajne naťahoval z balkóna za slivkou. Bol v tom čase doma len s piatimi súrodencami, z toho najstaršie bolo 15-ročné dievča,“ konkretizovala Kováčiková.

Zdroj: Petra Kováčiková, KR PZ, Zuzana Hopjaková, ATE    Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár