RIMAVSKÁ SOBOTA: Teplý víkendový deň prilákal na Kurinec množstvo ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Teploty počas aktuálneho leta síce zatiaľ príliš neprekračujú tropické tridsiatky, dnešný (21. 7.) sobotňajší deň sa im však už veľmi približovali. Vidieť to bolo aj v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda pri Rimavskej Sobote, ktorú sme podvečer navštívili aj my.

Hneď na začiatku Kurinca dávalo množstvo odparkovaných áut tušiť, že rovnaký úmysel ako my malo dnes veľa ľudí. Napriek tomu, že pri vjazde na Kurinec pribudlo v porovnaní s vlaňajškom nové parkovisko, miesto pre všetky autá nebolo a niektoré stáli aj na trávnikoch.

Hoci už bolo po 17:00, na kúpalisku boli stále stovky ľudí a sme si istí, že počas celého dňa návštevnosť presiahla minimálne tisícku. Napriek tomu sa nedá povedať, že by boli bazény vyslovene preplnené a termálnu vodu sme si naozaj užívali. Vďaka novému čerpadlu v geotermálnom vrte, ktoré je spustené o 80 metrov hlbšie, by mala byť oproti minulému roku o približne 1,5 stupňa teplejšia. Reálny rozdiel sme však objektívne nevedeli posúdiť. V každom prípade, aj s ďalšími návštevníkmi sme sa zhodli, že voda je akurátne teplá a veľmi príjemná.

Prevádzkovateľov môžeme pochváliť aj za čistotu areálu a udržiavaný trávnik. V tomto smere nemáme žiadne pripomienky. Veľmi zaujímavou je nová služba „knihobúdka“, vďaka ktorej si môžete priamo na kúpalisku požičať knižku na čítanie. Stačí ju z búdky vybrať a pri odchode vrátiť. Je to maličkosť, ale mnohých určite poteší. Za tento nápad ďakujeme Knižnici Mateja Hrebendu.

Počet stánkov s občerstvením je oproti predchádzajúcim rokom tiež vyšší. Ceny sú, ak to môžeme zjednodušene povedať, také „bežné kúpaliskové“. Teda ani príliš prehnané a pochopiteľne, ani nie príliš nízke:-)

Celodenný lístok pre dospelého stojí na Kurinci päť eur, čo je prijateľné. Len pre porovnanie, v Novolandii v Rapovciach pri susednom Lučenci je to sedem eur. Istú výčitku však máme k zníženému vstupnému, ktoré platí po 17:00. Keďže kúpalisko je otvorené do 20:00, tri eurá sa nám v tomto prípade zdajú trochu veľa. Buď by zľavnené vstupné mohlo platiť už po 15:00 či 16:00, alebo by mohlo byť o euro nižšie.

Napriek tomu je Kurinec-Zelená voda kúpaliskom, ktorého návštevu vám môžeme odporučiť. Mnohí ľudia síce uprednostňujú aquaparky v susednom Maďarsku alebo inde na Slovensku, čo je pochopiteľné, ale aj náš domáci Kurinec má svoje čaro. Nespornou výhodou je jeho blízkosť – z okresného mesta ste tam autom za päť minút a zo severu či juhu okresu sa to dá zvládnuť do trištvrte hodiny.

Dôležitý pre Kurinec bude jeho ďalší rozvoj. Jednoznačným trendom je dnes celoročná prevádzka aspoň časti takýchto aquaparkov. To vidieť napríklad v Tiszaujvárosi či už spomínanej Novolandii, kde je wellnes časť otvorená aj v zime. Krytú časť plánuje samospráva vybudovať aj na Kurinci, o uskutočnení tohto zámeru však rozhodne až novozvolené mestské zastupiteľstvo a primátor po jesenných komunálnych voľbách.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár