R. SOBOTA: Na Ulici K. Mikszátha vzniká nové parkovisko, na ceste bude zákaz parkovať

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nové parkovisko pre približne 80 áut vzniká v posledných týždňoch na Ulici Kálmána Mikszátha v R. Sobote, na doteraz nevyužitom pozemku medzi reštauráciou Európa a budovou Sociálnej poisťovne. Na jeho vybudovanie vyčlenili v tohtoročnom rozpočte mestskí poslanci sumu 80 000 eur.

„Celkový rozpočet výstavby tohto parkoviska je podľa projektovej dokumentácie do 150 000 eur. Nakoľko to však robíme vlastnými silami a prostriedkami za pomoci Technických služieb mesta, dovolím si povedať, že tých 80 000 eur nám bude postačovať,“ uviedol pre médiá ma margo nového parkoviska primátor Jozef Šimko.

Po dokončení parkoviska má podľa jeho slov dôjsť aj k zmene organizácie dopravy na Mikszáthovej ulici. Doterajšie parkovanie vozidiel na tej strane ulice, kde je budova Obchodnej akadémie či predajne Molimpex, bude zakázané a vodiči budú musieť využívať nové parkovisko. Malo by to však uľahčiť dopravu v tomto úseku, keďže ulica nie je dostatočne široká a pre odparkované autá museli vodiči často zastavovať a dávať prednosť protiidúcim vozidlám.

Na ľavej strane ulice K. Mikszátha bude zákaz parkovania
Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár