Vo Fiľakove bude zraz veteránov

FIĽAKOVO – Milovníkov veteránskych áut a motoriek čaká počas prvého septembrového víkendu 3. ročník podujatia Zraz veteránov vo Fiľakove. Akcia sa koná v nedeľu 2. septembra, o 10:00 na Námestí slobody, pred budovou Mestského kultúrneho strediska (MsKS).

Organizátori dúfajú, že tak ako počas predchádzajúcich ročníkov, aj v tomto roku sa námestie naplní automobilmi starých čias, aby ich záujemcovia mohli obdivovať. Na základe registrácie vyhlásia víťaza súťaže o najstaršie auto a najstaršiu motorku, a na základe hlasovania návštevníkov podujatia sa rozhodne, ktoré vozidlo je najkrajšie,“ informovala riaditeľka MsKS Andrea Illés Kósik.

Organizátori podľa jej slov zároveň majiteľov áut postavia pred nejednoduché úlohy poukázať svoje schopnosti, ako aj technické a odborné znalosti. „Pripravia tiež rôzne zručnostné a kreatívne hry pre deti – samozrejme v súvislosti s autami a motorkami,“ dodala.

Na javisku sa počas podujatia predstaví skupina mažoretiek ZŠ Farská lúka – Hot Steps Mini. Podujatie spestrí živý koncert hudobnej skupiny Traditional Dixie Stompers z Lučenca, ktorá návštevníkov podujatia zabaví tradičnou hudbou dixielandu. Zraz veteránov skončí okružnou jazdou začínajúcou okolo 14:30.

Iniciátormi podujatia boli ešte v roku 2016 Tibor Bodzáši a jeho tím z Kurtáňa, ktorí pri hľadaní spoluorganizátorov našli partnera v MsKS vo Fiľakove. Na organizovaní podujatia sa ďalej podieľajú Veterán Klub Lučenec, Richard Mede a Erich Mészáros. Kurtáňsky tím pod vedením Michala Muránskeho a Oľgy Kocúrovej zabezpečí realizovanie podujatia po technickej stránke, oslovuje sponzorov a zariadi rôzne súťaže a hry. O sprievodné programy sa postará MsKS.

Ak vás zaujíma, ako to na podujatí Zraz veteránov vo Fiľakove vyzeralo vlani, fotogalériu nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: Andrea Illés Kósik, MsKS, Foto: Sobotnik.sk, MsKS

Pridaj komentár