HNÚŠŤA: Muž ulúpil dôchodkyni kabelku, neskôr jej ju vrátil s ospravedlnením

HNÚŠŤA – Kuriózny priebeh mala lúpež, ktorej sa v stredu 15. augusta 2018 dopustil 19-ročný Peter na Školskej ulici v Hnúšti. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, dotyčný mladík v tom čase pristúpil k 79-ročnej dôchodkyni z Hnúšte, ktorá držala v ruke malú háčkovanú kabelku, a snažil sa jej ju z ruky vytrhnúť.

Peter Litera, hľadaný políciou pre olúpenie dôchodkyne

Poškodená sa bránila a udierala ho kabelkou po hlave so slovami: Ty debil, čo robíš? Zavolám políciu! Na to páchateľ bez slov jej opäť chytil kabelku, začal s ňou trhať a následne sa mu ju podarilo poškodenej vytrhnúť z ruky a ušiel. Keď páchateľ zistil, že v nej nemá peniaze, po chvíli sa vrátil a odovzdal jej kabelku s mobilom aj kľúčmi a požiadal ju, aby nevolala políciu, a aby mu odpustila,“ opísala priebeh lúpeže Faltániová.

Svojím konaním spôsobil podľa hovorkyne poškodenej modriny na zápästí. „Nakoľko dôchodkyni kabelku aj s obsahom vrátil, nevznikla jej žiadna škoda. Vyšetrovateľ na základe popisu osoby a svedeckých výpovedí v piatok obvinil mladého muža zo zločinu lúpeže,“ dodala hovorkyňa.

Nakoľko sa obvinený nachádza na neznámom mieste, obvinenie mu bolo vznesené v jeho neprítomnosti a bolo po ňom vyhlásené pátranie. „Tohto skutku sa dopustil na chránenej osobe, preto môže byť potrestaný odňatím slobody na sedem až 12 rokov,“ zakončila Faltániová.

Zdroj: KR PZ,   Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár