MODRÝ KAMEŇ: V sobotu čakajú návštevníkov hradu Nočné prechádzky

MODRÝ KAMEŇ – Pre deti ale aj dospelých je určené podujatie Nočné prechádzky, ktoré sa koná v sobotu 25. augusta 2018 na hrade Modrý Kameň pri Veľkom Krtíši. Pracovníci Múzea bábkarských kultúr a hračiek (MBKaH) pripravili bohatý program pre všetky vekové kategórie.

Od 15:00 oživia náš hrad scénky z rozprávky Ako drak Bonifác trojhlavého draka porazil. Pre deti sme pripravili krásne predstavenie tejto tradičnej rozprávky aj s bábkami. Do detských čias sa dostaneme pomocou súťaží. Zápoliť bude spolu s nami Máša z kultovej ruskej rozprávky Máša a medveď, a Elza zo slávnej rozprávky Ľadové kráľovstvo. Súťažiť budeme o ceny v podobe stavebnice Lego,“ informovala Katarína Hanková Jančeková, kultúrno – propagačná manažérka MBKaH.

Spestrením podujatie bude výstava Legohranie. „Prezentuje najvyužívanejšiu a najpopulárnejšiu detskú stavebnicu – Lego. Nemenej zaujímavé bude vystúpenie sokoliarov, ktorí budú počas celého podujatia predstavovať sokoliarstvo,“ dodala manažérka.

Program bude následne pokračovať ďalej. O 18:00 vystúpi spevák Robo Mikla a o 20:00 sa predstaví Divadlo Štefana Kvietika z Veľkého Krtíša s veselohrou Pinďúr. Pre najmenších bude pripravené Hračkovisko. Pred hradom návštevníkov zabavia šliapacie káry, na nádvorí bude stánkový predaj a občerstvenie.

Vstupné na podujatie je tri eurá pre dospelých, 1,50 eura pre deti, študentov a dôchodcov. Voľný vstup platí pre deti do troch rokov a ZŤP.

Zdroj: Katarína Hanková Jančeková, MBKaH, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár