Rimavskosobotský okres bude mať nového poslanca v parlamente, stane sa ním Štefan Vavrek

RIMAVSKÁ SOBOTA – Okres Rimavská Sobota bude od septembra zastupovať v Národnej rade (NR) SR nový poslanec. Bude ním rómsky aktivista Štefan Vavrek z Rimavskej Seči, ktorý nahradí doterajšiu poslankyňu Editu Pfundtner. Tá sa stala štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti.

Informáciu o novom poslancovi potvrdila pre portál Sobotnik.sk aj hovorkyňa strany Most-Híd Klára Debnár. „Pán Vavrek bude pracovať v parlamentnom výbore pre hospodárske záležitosti,“ konkretizovala.

Štefan Vavrek je pôvodným povolaním učiteľ matematiky, šesť rokov pôsobil ako pedagóg v Tornali. V posledných komunálnych voľbách vystriedal na čele Rimavskej Seči starostku Mártu Stubendek. Obec viedol 1,5 roka, následne sa stal riaditeľom odboru regionálnej koordinácie Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, kde pôsobil až do súčasnosti.

Rimavskosobotský okres mal doteraz troch zástupcov v NR SR. Sú nimi primátor Hnúšte Michal Bagačka za Smer-SD, podnikateľ Zsolt Simon z Padaroviec, ktorý kandidoval za Most-Híd a v súčasnosti je nezaradeným poslancom, a pedagóg Stanislav Mizík z Rovného.

Zdroj: Klára Debnár, most-hid-sk,    Foto: most-hid.sk

Pridaj komentár