HNÚŠŤA: V areáli nemocnice vznikol požiar, zasahovalo tam 21 hasičov

HNÚŠŤA – Pri požiari podkrovného bytu v budove v areáli nemocnice v Hnúšti na Jesenského ulici nadránom vo štvrtok 13. septembra 2018 zasahovali hasiči zo siedmich útvarov zo stredného Slovenska. Podľa vyjadrenia príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) neboli pri požiari nahlásené zranené osoby.

Pacienti boli evakuovaní a premiestnení do inej časti nemocnice. Na mieste je polícia aj záchranná služba,“ uvádza Operačné stredisko HaZZ v Banskej Bystrici.

Pri požiari hnúšťanskej nemocnice dokopy zasahovalo 21 príslušníkov HaZZ z hasičskej stanice v Hnúšti, Rimavskej Sobote, Revúcej, Lučenci, Poltári, Banskej Bystrici a príslušníci výcvikového centra HaZZ Lešť na 10 kusoch techniky.

DOPLNENÉ 13. 9. 2018 o 9:05: Podľa vyjadrenia Mariána Brádňana z Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote už požiarnici ukončili zásah a technika sa vracia na základňu. „Neboli tam žiadni zranení. Ľudia z oddelenia dlhodobo chorých boli preventívne presunutí do časti, kde netiekla voda, aby v prípade prepadnutia strechy či podlahy nedošlo k nejakým škodám či zraneniam,“ uviedol.

DOPLNENÉ 13. 9. 2018 o 10:00: Ako informovala hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby (ZZS) SR Alena Krčová, podľa pôvodných informácií od hasičov malo byť na mieste udalosti 15 osôb, ktoré sa údajne nadýchali splodín. „Vyslali sme dve ambulancie ZZS. Našťastie, stav osôb sa zlepšil natoľko, že nevyžadovali ošetrenie. Záchranári ošetrili len jednu ženu s ťažkou reakciou na stres,“ dodala Krčová s tým, že jej prevoz do nemocnice po ošetrení nebol potrebný.

DOPLNENÉ 13. 9. 2018 o 13:57: Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej polícia v Hnúšti začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. „Požiar vznikol skoro ráno krátko po 4:00 na treťom poschodí budovy nemocnice. Došlo tam k samovznieteniu elektrického spotrebiča, zatiaľ z neznámych príčin. Požiar sa následne rozšíril na celú izbu, kde začal horieť drevený strop aj časť drevenej konštrukcie strechy nad touto izbou,“ priblížila vznik požiaru Faltániová s tým, že vzniknutá škoda ešte nie je vyčíslená.

Zdroj: HaZZ, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár