HNÚŠŤA: Vo varení kapustnice zvíťazil nováčik zo Skalice

HNÚŠŤA – Celkovo 13 tímov dnes (29. 9. 2018) v Hnúšti zabojovalo počas 11. ročníka súťaže vo varení kotlíkovej kapustnice. Už po štvrtý rok bolo toto zápolenie spojené zároveň s prehliadkou dychových hudieb Tečkova trúbka. Obidve podujatia organizovalo mesto v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom.

Palmu víťazstva za najlepšiu kapustnicu si tento rok odniesol nováčik súťaže, tím Susedia zo Skalice (samozrejme, z tej v Hnúšti, nie zo Záhoria:-) Na druhom sa umiestnil tím Kočky Učky z Nábrežia Rimavy a na treťom Poľovnícke združenie Polom. Všetky tri víťazné tímy získali vecné ceny.

Víťazi súťaže vo varení kapustnice Hnúšťa 2018

Možno sa budúci rok znova stretneme v takomto hojnom počte, pretože toto podujatie nie je o tom, či niekto vyhrá tie dve šampanské alebo nie, ale skôr o tom, aby sme sa stretli a porozprávali,“ uviedol vo svojom príhovore primátor Michal Bagačka, ktorý bol sponzorom súťaže.

Kapustnica na podujatí aj vystúpenia dychových hudieb skutočne stáli za to a organizátorov vyšlo aj počasie, na čo majú šťastie prakticky každý rok. Atmosféru tohtoročnej hnúšťanskej kapustnice vám snáď aspoň trochu priblíži naša fotogaléria.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár