R. SOBOTA: Mestská polícia sa bude sťahovať, čiastočne to ovplyvní parkovanie v centre

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mestská polícia (MsP) v Rimavskej Sobote sa presťahuje do nových priestorov. Namiesto súčasnej budovy niekdajšieho rodinného domu na Hviezdoslavovej ulici sa jej sídlom stane jedna z budov Mestského úradu na Svätoplukovej ulici.

Podľa slov náčelníka MsP Petra Berecza by sťahovanie malo byť ukončené do konca októbra. Problém nemá byť ani s premiestnením obslužného pultu mestského kamerového systému. „Je to už dohodnuté a objednávky podpísané. Urobí nám to firma, ktorá nám spravuje kamerový systém. Dali sme aj žiadosť na zmenu miesta chránenej dielne a žiadosť na vydanie novej zbrojnej licencie, ktorá je v tejto súvislosti potrebná,“ zhrnul náčelník.

Na pôvodnom mieste zatiaľ zostanú koterce pre odchytené psy. „Čo bude ďalej s pôvodnou budovou, neviem. Ak dôjde k jej odpredaju, tak mesto bude musieť hľadať iné riešenie, pokiaľ nebude postavený útulok pre zvieratá,“ dodal.

Novým sídlom MsP bude tzv. stredná budova MsÚ. „Budeme tam mať prízemie a prvé poschodie okrem jednej miestnosti. Na najvyššom mieste zostane mestský archív,“ načrtol Berecz s tým, že rozhodne pôjde o lepšie priestory. „Toto je už naozaj stará budova s množstvom technickým problémov. K dispozícii sme navyše mali opotrebovaný nábytok, ktorý sme už dostali ako používaný,“ podotkol náčelník.

Budova MsÚ, kde bude sídliť mestská polícia

V histórii rimavskosobotskej MsP pôjde celkovo o tretie sídlo. V čase svojho vzniku na začiatku 90. rokov 20. storočia sídlila v poschodovom dome na Tomášikovej ulici, potom vyše 20 rokov na súčasnej adrese.

Sťahovanie polície vyvolá aj istú zmenu v statickej doprave v centre mesta. Pre jej príslušníkov a zamestnancov MsÚ bude totiž vyhradené parkovisko s 10 miestami na Svätoplukovej ulici, ktoré doteraz mohla využívať verejnosť. V centre tak bude o pár parkovacích miest menej.

Parkovisko, ktoré bude po novom vyhradené pre MsP a MsÚ

Na druhej strane, len nedávno samospráva odovzdala do užívania úplne nové parkovisko pri Sociálnej poisťovni, medzi Ulicou K. Mikszátha a Škultétyho ulicou. To je len pár sto metrov od spomínaného parkoviska na Svätoplukovej.

Zdroj: MsP, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár