RIMAVSKÁ SOBOTA: Unikátna výstava predstaví Biblie z celého sveta

RIMAVSKÁ SOBOTA – Historická Biblia písaná latinkou z roku 1693, ďalšia Biblia z roku 1766 napísaná švabachom, či stredoveký pergamenový zvitok s časťou knihy Deuteronomium (5. kniha Mojžišova), ale aj novšie exempláre – vodeodolná Biblia pre armádu, zabalená do vojenskej maskáčovej látky, či Biblia pre väzňov, z ktorej stránok je nemožné vyrobiť si cigarety. Všetky tieto rôzne vydania takzvanej knihy kníh si budú môcť prezrieť návštevníci pripravovanej výstavy Biblie na cestách, ktorú sprístupnia v Gemersko-malohontskom múzeu od 11. do 27. septembra 2018.

Prekvapil nás záujem o túto výstavu, o Bibliu samotnú a všeobecne o duchovné otázky medzi mladými ľuďmi, staršími i širokou verejnosťou. Sme radi, že pre mnohých je Biblia knihou kníh, ktorá obsahuje aktuálne posolstvo aj pre dnešnú dobu, najmä v tejto v mnohých ohľadoch ťažkej dobe,“ hovorí Milan Šurman, lektor a usporiadateľ výstavy.

Unikátom na výstave bude Biblia vyzdobená maľbami Salvadora Dalího a viacerými drahokamami. Na Slovensku ju vydalo vydavateľstvo Ikar v náklade iba 333 kusov. Súčasťou výstavy budú i ďalšie sprievodné akcie. Návštevníkom budú k dispozícii aj rôzne doplnkové študijné materiály, mapy, CD a DVD. Okrem nich si budú môcť samozrejme zakúpiť suveníry a tiež samotnú knihu Biblie.

Zdroj: Tomáš Turčan, tlačová správa   Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár