RIMAVSKÁ SOBOTA: Polícia pri štvrtkovom zásahu zadržala dvoch mužov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dvoch podozrivých mužov zadržala polícia počas štvrtkového (4. 10. 2018) zásahu, ktorý prebiehal v Bakte, mestskej časti Rimavskej Soboty, a na Čiernej Lúke pri Ožďanoch. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, policajný zásah sa týkal drogovej a inej trestnej činnosti.

„Vykonali sme prehliadku motorového vozidla i domovú prehliadku, počas ktorých boli zaistené podozrivé látky, zbrane a strelivo, ako aj stopy, ktoré by mohli pravdepodobne súvisieť s páchaním environmentálnej trestnej činnosti,“ priblížila Kováčiková. Obaja zadržaní muži podľa jej slov pochádzali z Rimavskosobotského okresu. Zaistený podozrivý materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie za účelom zistenia jeho pôvodu a množstva.

Ako hovorkyňa dodala, v súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, a tiež vo veci prečinu pytliactva. „Bližšie informácie k prípadu, vzhľadom na jeho prebiehajúce vyšetrovanie, poskytovať v tejto chvíli nebudeme,“ uzavrela.

Zdroj: KR PZ Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár