TISOVEC: Po mesiaci sa do mesta vracia Marian Kotleba s prívržencami, zhromaždením reagujú na smrť dôchodcu

TISOVEC – V nedávnom článku o predvolebnej situácii v našom regióne sme písali, že úmrtie dôchodcu v Tisovci, ktorého pred smrťou napadli traja mladíci priamo v jeho dome, môže ovplyvniť výsledky komunálnych volieb v tomto meste na severe Rimavskosobotského okresu. Dnes je už zrejmé, že spomínaná smutná udalosť bude témou predvolebnej kampane. Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), ktorej predsedá Marian Kotleba, totiž na štvrtok 25. októbra 2018 o 17:00 zvoláva protestné zhromaždenie pred Mestským úradom Tisovec.

Priamo na Veľkonočný pondelok tlupa piatich opitých cigánov na vlakovej zastávke v Tisovci napadla a dobila rušňovodiča aj vlakvedúcu. Agresívni cigáni za tento brutálny útok nepocítili žiadny exemplárny trest a tak v Tisovci pred týždňom útočili znova. Tentokrát si vyhliadli bezbranného muža, pripútaného na invalidný vozík, ktorého aj s jeho ženou dobili priamo v ich dome,“ uvádza strana na letáku, ktorým informuje o zhromaždení.

Vo videu na stránke naseslovensko.net poslanec Národnej rady SR Stanislav Mizík na margo udalosti takisto pripomína, že to nie je prvýkrát, čo sa niečo podobné v meste stalo. Hovorí tiež, že to, čo sa robí v Tisovci, presahuje všetky medze. Zároveň obviňuje končiaceho primátora Tisovca Petra Mináča, že za 27 rokov, kedy viedol mesto, neurobil nič dobré, aby sa ľuďom v Tisovci lepšie žilo. „Podporoval vždy len a len parazitov,“ konštatuje Mizík vo videu.

Keď v Bratislave grázel zbil na smrť Filipínca Henryho, tak mainstreamové médiá sa išli od zlosti roztrhať. Keď však asociáli v Tisovci brutálne zabijú ‘obyčajného‘ dôchodcu, tak médiá mlčia. My však ticho nebudeme, pretože život brutálne zabitého dôchodcu je rovnako hodnotný ako život hocikoho iného,“ dodáva sa v sprievodnom článku na stránke s tým, že ĽSNS pripravuje „na margo tohto teroru tvrdú protireakciu“.

PREČÍTAJTE SI: Muž napadnutý na vlastnom pozemku v Tisovci zomrel, polícia zisťuje okolnosti

Spomínaná strana sa smutný incident snaží využiť na podporu svojho primátorského kandidáta Pavla Cibuliaka. Ten sa o post hlavy Tisovca uchádza spolu s dvomi súčasnými mestskými poslankyňami – Hanou Homoľovou a Irenou Milecovou. Na podporu jeho kandidatúry ĽSNS zorganizovala koncom septembra v Tisovci zhromaždenie, ktorého sa zúčastnil aj šéf strany Marian Kotleba.

Celková situácia v Tisovci už pred incidentom nebola dobrá. V meste sme registrovali silné protirómske nálady. Mnohým obyvateľom prekážajú neprispôsobiví občania, ktorí si meste pokúpili vyprázdnené staré domy. Vinia samosprávu, že na to dostatočne nereaguje. Viac sa dočítate v našom článku:

PREČÍTAJTE SI: Vo všetkých troch mestách Rimavskosobotského okresu sa črtajú zaujímavé primátorské súboje

Zdroj: Facebook, Naseslovensko.net, Sobotnik.sk

Pridaj komentár