TISOVEC: Slovenská sporiteľňa v meste skončila, nepomohla ani petícia 1250 ľudí

TISOVEC – Obyvatelia Tisovca a okolia už vo svojom meste nemajú k dispozícii pobočku žiadnej banky. Slovenská sporiteľňa (SLSP), ktorá mala až doteraz prevádzku na Námestí Dr. V. Clementisa, ju k 30. septembru 2018 zrušila.

Samospráva za zachovanie pobočky bojovala okrem iného petíciou, ktorú mesto zorganizovalo na základe uznesenia mestského zastupiteľstva z dňa 22. augusta. Zber podpisov prebiehal od nasledujúceho dňa do 4. septembra. Aj za taký krátky čas ju na 97 petičných hárkoch podpísalo 1250 obyvateľov a návštevníkov mesta, ktoré má v súčasnosti viac ako 4100 obyvateľov.

Mesto zároveň vedeniu banky adresovalo sprievodný list, v ktorom žiadalo prehodnotiť zrušenie pobočky. „Svoju žiadosť odôvodňujeme tým, že v meste existuje pobočka SLSP s dlhoročnou vynikajúcou tradíciou. Veľká väčšina z nás, občanov mesta, využíva denno-denne vaše služby s nadmernou spokojnosťou. Ich poskytovanie bolo a je na veľmi vysokej úrovni. Nevieme si predstaviť neexistenciu tejto pobočky. Jej zatvorenie bude mať veľký sociálny a ekonomický dopad na občanov,“ zdôrazňuje mesto v liste, ktoré upozornilo tiež na dlhú tradíciu bankovníctva v Tisovci. „Pobočka SLSP sídlila v budove, v ktorej už od roku 1871 pôsobila Tisovská sporiteľňa, účastinná spoločnosť,“ dodáva sa v liste.

Ako v odpovedi mestu uvádza riaditeľka odboru Riadenie pobočkovej siete SLSP Melinda Czapáriková, pobočku v Tisovci sa rozhodli zrušiť na základe analýzy ekonomickej rentabilnosti a využiteľnosti. „V meste naďalej zostane klientom a návštevníkom mesta k dispozícii bankomat, cez ktorý sa okrem výberu hotovosti dajú realizovať platby, kontrolovať si stav na účte a obraty,“ hovorí riaditeľka s tým, že klienti môžu využívať aj internetové služby banky.

V minulosti mala v Tisovci pobočku aj Všeobecná úverová banka, zrušila ju však už pred viac ako desiatimi rokmi. Po aktuálnom zrušení pobočky SLSP majú Tisovčania najbližšiu „kamennú“ pobočku banky v 12 kilometrov vzdialenej Hnúšti, prípadne v Revúcej a Brezne, kam treba cestovať 20, resp. 30 kilometrov.

Zdroj: Tisovec.com   Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “TISOVEC: Slovenská sporiteľňa v meste skončila, nepomohla ani petícia 1250 ľudí”

  1. Pingback: Vo všetkých troch mestách Rimavskosobotského okresu sa črtajú zaujímavé primátorské súboje

Pridaj komentár