HOSTICE: Pri nehode sa zranili tri osoby, zasahovali tri posádky záchranárov

HOSTICE – Zranenia troch osôb sú výsledkom dopravnej nehody, ku ktorej došlo v nedeľu (25. 11. 2018) pred 6:00 hodinou pri rybníku v katastri obce Hostice na juhu Rimavskosobotského okresu. Ako v tejto súvislosti uviedla hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková, na mieste zasahovali tri posádky záchranárov.

Na ceste pred obcou Hostice v smere z Rim. Soboty vodič osobného motorového vozidla nezvládol pravotočivú zákrutu a vyletel s autom až k jazeru. Pri nehode sa zranili traja cestujúci,“ priblížila hovorkyňa.

Doplnila, že vodiča s ťažkými poraneniami ošetrila a previezla posádka rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) Hostice na chirurgické oddelenie do nemocnice v R. Sobote. „Spolujazdca s úrazom hlavy a spolujazdkyňu so zranením predkolenia previezli posádky RZP Bottovo a RZP R. Sobota do rovnakej nemocnice,“ konštatovala Načiniaková.

Na mieste zasahovali aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Podľa vyjadrenia Operačného strediska (OS) HaZZ v B. Bystrici boli k udalosti vyslaní štyria hasiči s jedným kusom techniky. „Príslušníci vykonali protipožiarne opatrenie na havarovanom vozidle. Asistovali záchrannej zdravotnej službe pri ošetrení zranených osôb,“ dodáva OS HaZZ.

Zdroj: Katarína Načiniaková; OS HaZZ    Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár