R. SOBOTA: Polícia obvinila muža, u ktorého našli predmety a látky na výrobu pervitínu

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 34-ročného muža z Rimavskej Soboty. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová, na presne nezistenom mieste si zadovážil a následne prechovával predmety určené na nedovolenú výrobu pervitínu.

„Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ okrem rôznych chemikálií bola potvrdená aj prítomnosť stôp pervitínu, ktoré prechovával v kufri osobného motorového vozidla a ktoré boli zaistené počas prehliadky vozidla,“ uviedla hovorkyňa.

Doplnila, že počas domovej prehliadky policajti našli aj ďalšie predmety určené na nedovolenú výrobu drog, ako aj rôzne chemikálie a návod k výrobe vyššie uvedenej psychotropnej látky. „Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Sudca okresného súdu vzal obvineného do väzby,“ dodala Faltániová s tým, že muž bol v minulosti už paťkrát súdne trestaný prevažne za drogovú trestnú činnosť.

Zdroj a foto: PZ

Pridaj komentár