Roman Lebeda: Hlavným bodom programu je vrátiť strategický majetok do rúk mesta

Nezávislý kandidát na primátora Hnúšte PhDr. Roman Lebeda zhodnotil končiacu kampaň a hovoril o pilieroch svojho programu.

Hlavným bodom je vrátiť strategický, hlavne zdravotnícky majetok do rúk mesta, rovnako však i nevyužité budovy, ktoré boli po roku 2000 odpredané súkromným podnikateľom a dodnes nie sú využité. Lebeda chce dať posúdiť uzavreté zmluvy a vrátiť ich do majetku buď súdnou cestou, alebo odkúpením – jedná sa o budovy, pre ktoré má mesto naplánované ďalšie využitie. Vo volebnom programe však spomenul aj budovu polikliniky v centre mesta, ktorá síce funguje, ale potrebovala by investíciu. Lebeda tvrdí, že mesto je schopné získať peniaze na rekonštrukciu z eurofondov a lukratívna budova v centre mesta by sa podľa neho mala vrátiť do rúk občanov. Všetky tieto procesy by chcel začať už v prvom roku mandátu, ale priznáva, že v niektorých prípadoch presahujú jeho plány jedno volebné obdobie a budú trvať dlhšie. Začať však chce okamžite.

Pri hľadaní investorov Lebeda tvrdí, že treba hľadať investorov naďalej, avšak hlavne takých, ktorí dokážu ponúknuť lepšie platy, aby dokázali mladých ľudí udržať v meste, resp. aby sa mladí mohli začať vracať domov. Investori ponúkajúci minimálnu mzdu, prichádzajúci často len kvôli dotácii od vlády, podľa Lebedu zlú ekonomickú situáciu v meste zásadne neriešia.

Mesto by podľa Romana Lebedu malo prevziať iniciatívu na severe okresu pri tvorbe cestovného ruchu, dokonca vo volebnom programe hovorí, že si trúfa vrátiť do majetku hotel v centre mesta a po rekonštrukcii ho začať intenzívne využívať na wellness pobyty a firemné kongresy. Lebeda pracuje ako manažér hotela v Dolnej Strehovej a tvrdí, že Hnúšťa má pre cestovný ruch väčší potenciál, ako Dolná Strehová, avšak tento segment služieb mesto dlhé roky nepomáhalo rozvíjať.

Predvolebnú kampaň zhodnotil ako slušnú, to, či niektoré aktivity jeho protikandidátov neboli prehnané a nútené (koncerty Roba Kazíka a Berkyho Mrenicu), podľa neho rozhodnú občania. Súčasnému primátorovi, poslancovi NR SR a poslancovi BBSK Michalovi Bagačkovi v rozhovore ponúkol spoluprácu po voľbách a vyjadril sa, že si myslí, že by takýto model spolupráce jeho ako primátora primátorom na plný úväzok v Hnúšti a Michala Bagačku ako poslanca NR SR z Hnúšte v Bratislave by fungoval oveľa lepšie. Sám prisľúbil, že bude sedieť počas celého funkčného obdobia iba na jednej stoličke.

V závere ľudí vyzval, aby išli voliť, rozhodli sa srdcom a v prípade, že dajú hlas jemu prisľúbil, že bude tvrdo pracovať, aby boli všetci občania na svoje mesto hrdí, aby mladí neodchádzali, naopak mohli sa začať vracať a aby sa tu všetkým žilo lepšie.

Zdroj: tlačová správa

Pridaj komentár