Hasiči zasahovali pri požiari rušňa rýchlika v Hajnáčke, na Kružne našli v zhorenej unimobunke mŕtvolu

KRUŽNO/HAJNÁČKA – Pri dvoch výnimočných udalostiach zasahovali dnes (7. 12.) hasiči z Fiľakova a Rimavskej Soboty. V Hajnáčke hasili horiaci rušeň rýchlika z Košíc do Bratislavy a na Kružne boli privolaní k požiaru unimobunky.

Po jeho uhasení našli na požiarovisku jednu usmrtenú osobu mužského pohlavia. Prípad prevzala polícia,“ uviedol Laššák s tým, že na miesto udalosti sa dostavil aj obhliadajúci lekár a zisťovateľ príčin požiarov.

K druhej udalosti došlo na juhu okresu, na železničnej stanici Hajnáčka. Pri požiari rýchlika Slatina, smerujúceho z Košíc do Bratislavy, tam podľa Laššáka zasahovalo šesť príslušníkov HaZZ na dvoch kusoch techniky.

Súprava so šiestimi vagónmi došla tesne na okraj stanice v Hajnáčke, kde ju hasiči uhasili. Cestujúci neboli ohrození. Rušeň bol odstavený na bočnú koľaj, kde z preventívnych dôvodov zostane do rána,“ informoval Laššák.

Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáša Kováča, šlo o zhruba 40-ročný dieselový rušeň, ktorý patrí k spoľahlivým a nekazivým.

Zdroj: HaZZ, ZSSK, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár