TORNAĽA: Polícia obvinila 44-ročného muža z lúpeže

TORNAĽA – V pondelok (10. 12. 2018), vo večerných hodinách zasahovali policajti v meste Tornaľa. Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Petry Kováčikovej pri zásahu zadržali 44-ročného muža z Tornale.

Polícia mala totiž podozrenie, že ide o muža, ktorý sa počas minulého týždňa (5. 12.) dopustil ozbrojenej lúpeže v herni na Štúrovej ulici v Tornali. Vtedy, krátko pred polnocou vošiel maskovaný muž so zbraňou v ruke do herne, pričom od zamestnankyne aj pod hrozbou použitia zbrane požadoval peniaze. Následne bankovky z pultu zobral a z miesta ušiel,“ priblížila hovorkyňa.

Od tej doby podľa slov hovorkyne polícia v Banskobystrickom kraji na stotožnení osoby páchateľa intenzívne pracovala. „V krátkom čase sa nám páchateľa podarilo stotožniť a zabrániť tak aj ďalšiemu páchaniu trestnej činnosti. Včera bola vykonaná prehliadka bytových priestorov, ako aj prehliadka motorového vozidla,“ dodala.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Revúcej dnes (11.12.) voči 44-ročnému mužovi vzniesol obvinenie za zločin lúpeže spáchaný závažnejším spôsobom konania. „Počas vyšetrovania bolo zistené, že obvinený má na svedomí aj lúpežné prepadnutie čerpacej stanice v Jesenskom, ku ktorému došlo dňa 2. 12. 2018 krátko pred 16:00 na Sobotskej ulici, kde na pracovníčku taktiež mieril zbraňou a požadoval od nej peniaze,“ uviedla hovorkyňa s tým, že zo strany vyšetrovateľa bol podaný aj podnet na jeho väzobné stíhanie.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica   Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár