HNÚŠŤA: Dobrovoľníci vyčistili okolie cesty od odpadkov

HNÚŠŤA – Pozorní vodiči, ktorí častejšie chodievajú z Hnúšte smerom na Brádno, už dávnejšie mohli zbadať, že okolie tejto cesty miestami lemujú zvláštne „ozdoby“ – plastové fľaše a plechovky od nápojov, ponapichované na stromoch. Tieto odpadky si všimla aj partia bežcov, ktorí tadiaľ behávajú. To ich inšpirovalo, aby okolie vyčistili od odhodených plastov a iného neporiadku.

Chodíme behať na Brezinu a už sme sa nemohli pozerať na tieto ozdoby na stromoch popri ceste. A ako sa na tie stromy dostali? Vraj jeden pán, ktorý sa tadiaľ chodí prechádzať, chcel takto poukázať na bordel, ktorý tam ľudia nechávajú. Nakoniec nám vlastne uľahčil prácu. Aj keď niektoré „ozdoby“ boli aj päť metrov nad zemou, keďže tam boli roky a stromky stihli vyrásť,“ cituje dobrovoľníkov oficiálna stránka mesta Hnúšťa na Facebooku.

Ako vidieť na fotkách, podarilo sa im prírodu vyčistiť od toľkého odpadu, že ním zaplnili kufor „kombíku“. Za ich nezištnú prácu im patrí vďaka a snáď budú inšpiráciou aj pre ďalších nadšencov, ktorým záleží na životnom prostredí. Zároveň veríme, že dotyčný pán, ktorý napichoval fľaše a plechovky na stromy, si nájde vhodnejší spôsob, ako upozorňovať na neželaný odpad.

Zdroj: facebooková stránka Mesto Hnúšťa

Pridaj komentár