Najčítanejšie články za rok 2018 – zhromaždenie ĽSNS, požiar plynu či kandidatúry Ceglédyho a Lebedu

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Zhromaždenie zorganizované Ľudovou stranou Naše Slovensko (ĽSNS) v Tisovci, unikátne video požiaru plynu v R. Sobote v roku 1979, ale tiež texty o kandidátoch na primátorov v Hnúšti a R. Sobote. Práve tieto články patrili v uplynulom roku 2018 medzi najčítanejšie na našej stránke Sobotnik.sk. Keďže prelom rokov je vždy časom na rekapitulácie, dovolili sme si priniesť vám prehľad desiatich najčítanejších článkov, ktoré sme počas vlaňajška publikovali.

10. Desiatym minuloročným najúspešnejším článkom na Sobotníku bol text z 10. mája, ktorý sa zaoberal v tom čase vrcholiacou revitalizáciou Mestskej záhrady v R. Sobote. Týkal sa okrem iného nového „mosta lásky“ v nádrži bývalého plážového kúpaliska.

R. SOBOTA: Práce v Mestskej záhrade pokračujú, pribudol mostík v plážovom kúpalisku

9. Na deviatom mieste je článok zo 6. novembra, venovaný volebným prioritám kandidáta na primátora Hnúšte Romana Lebedu. Ten nakoniec svoju kampaň doviedol do úspešného konca, keď o zhruba 150 hlasov porazil dovtedajšieho primátora Michala Bagačku a od decembra už stojí na čele Hnúšte. Zaujímavosťou je, že ide zároveň o druhý najúspešnejší článok na sociálnych sieťach, kde má 668 zdieľaní a „lajkov“.

Roman Lebeda: Hlavným bodom programu je vrátiť strategický majetok do rúk mesta

8. Ôsmy najčítanejší článok vyšiel 7. mája a jeho téma je trochu smutná. Týka sa totiž niekdajšej pýchy nášho kraja – fabrík v Hnúšti a R. Sobote, ktoré kedysi zamestnávali tisícky ľudí. Dnes sú nevyužité, chátrajú a na ich strechách rastú stromy. Text zaujal aj ľudí na sociálnych sieťach, kde sa s 587 interakciami stal tretím najzdieľanejším.

Fabriky v Hnúšti a R. Sobote kedysi dávali prácu tisícom ľudí, dnes na nich rastú stromy

7. Témou siedmeho najúspešnejšieho článku bolo v tom čase pripravované zhromaždenie zvolávané stranou ĽSNS do Tisovca z dôvodu náhlej smrti dôchodcu. Text bol publikovaný 23. októbra.

TISOVEC: Po mesiaci sa do mesta vracia Marian Kotleba s prívržencami, zhromaždením reagujú na smrť dôchodcu

6. Šiestu pozíciu v čítanosti obsadil článok o zhanobení katolíckeho kostola na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote, ktorý vyšiel 20. mája. Doteraz nezistený páchateľ na svätostánok nastriekal vulgárny nápis v maďarčine.

RIMAVSKÁ SOBOTA: Neznámy páchateľ zhanobil kostol vulgárnym nápisom

5. Na piatom mieste je článok z kriminálnej rubriky. Zverejnili sme ho 13. apríla a jeho hlavnou postavou je 21-ročný muž, ktorý obťažoval v R. Sobote maloleté dievčatá.

R. SOBOTA: Muž obťažoval maloleté dievčatá, polícia ho obvinila z troch zločinov

4. Štvrtým najčítanejším sa stal náš prvý text o kandidatúre Radovana Ceglédyho za primátora Rimavskej Soboty. Vyšiel 2. mája, teda v ten deň, kedy začal so zberom podpisov na jej podporu. Na rozdiel od R. Lebedu síce svoju intenzívnu kampaň nezakončil zvolením do funkcie, zdá sa však, že o ňom ešte budeme počuť.

R. SOBOTA: Radovan Ceglédy bude kandidovať za primátora, začal so zberom podpisov

3. Na pomyselnej bronzovej priečke je ďalší článok z „krimirubriky“. Ide o smutnú správu o vyhasnutom živote 13-ročného dievčaťa zo Včeliniec, ktoré sa utopilo v rieke Slaná. Text bol publikovaný 20. augusta.

VČELINCE: V rieke Slaná sa utopilo 13-ročné dievča

2. Druhý najčítanejší článok na Sobotníku sme zverejnili 14. mája. Jeho obsahom je exkluzívne video a text o požiari plynu, ku ktorému došlo v R. Sobote v roku 1979.

VIDEO: Pozrite si zábery na požiar plynu v Rimavskej Sobote v roku 1979

1. Najčítanejším článkom na stránke Sobotnik.sk sa stal text o zhromaždení ĽSNS v Tisovci tesne pred komunálnymi voľbami. Hoci vyšiel až 26. októbra, s veľkým náskokom sa umiestnil na prvom mieste v čítanosti. Zároveň je aj naším najúspešnejším článkom na sociálnych sieťach, kde zaznamenal 1503 zdieľaní a „lajkov.

TISOVEC: Zhromaždenia ĽSNS sa zúčastnili stovky ľudí, prebehlo pokojne (FOTO a VIDEO)

Celkovo bol rok 2018 pre portál Sobotnik.sk veľmi úspešný. Návštevnosť webu stúpla v porovnaní s rokom 2017 zhruba o štvrtinu v počte unikátnych návštevníkov aj v zobrazení článkov. Vďačíme za to jedine vám, čitateľom a vašu priazeň si veľmi vážime.

Aj v roku 2019 sa vám budeme snažiť naďalej prinášať správy a zaujímavosti z našich regiónov. Ak nechcete, aby vám niečo z nich ušlo, môžete si nás „lajknúť“ na Facebooku na tomto odkaze.

Pridaj komentár