Bývalý primátor Rožňavy P. Burdiga je od začiatku januára prednostom v Dobšinej

Pavol Burdiga (v strede) počas ustanovujúceho zasadnutia mestského zastupiteľstva v Rožňave začiatkom decembra 2018

DOBŠINÁ – Povedané futbalovou terminológiou, samospráve Dobšinej sa hneď v úvode januára podaril regionálny prestup roka. Od 2. januára 2019 sa totiž prednostom tamojšieho mestského úradu (MsÚ) stal bývalý primátor Rožňavy Pavol Burdiga.

Keďže mám skúsenosti a rozhľad vo veciach verejných, chcel by som svojou aktívnou prácou a prístupom prispieť k ďalšiemu rozvoju vášho mesta. Po oboznámení sa so svojím pracoviskom vysoko hodnotím všetko, čo sa vo vašom meste vybudovalo a dosiahlo skoro vo všetkých oblastiach každodenného života,“ uvádza Burdiga vo svojom príhovore občanom na stránke mestodobsina.sk.

Zároveň dodáva, že nikdy nie je koniec aktivitám, ktoré čakajú v budúcom období. „Vždy je čo zveľadiť, skrášliť, vyriešiť, opraviť, zrekonštruovať, či skultúrniť. Budem sa snažiť pristupovať k svojim povinnostiam s rešpektom, bez akejkoľvek zaujatosti, čestne a vecne, konštruktívne a zodpovedne,“ podotýka nový prednosta MsÚ.

P. Burdiga pôsobil šesť rokov ako primátor Rožňavy, predtým bol v tomto okresnom meste aj viceprimátorom. V novembrových komunálnych voľbách však neuspel pri obhajovaní primátorského postu a na čele Rožňavy ho vystriedal Michal Domik. V súčasnosti je P. Burdiga mestským poslancom v Rožňave a zároveň i poslancom Košického samosprávneho kraja.

Zdroj: mestodobsina.sk Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár