R. SOBOTA: V nemocnici počas silvestrovskej noci ošetrili 12 dospelých a šesťročné dieťa

RIMAVSKÁ SOBOTA – Celkovo 13 ľudí ošetrili zdravotníci počas silvestrovskej noci v rimavskosobotskej nemocnici Svet zdravia (SZ). Ako konkretizovala Jana Fedáková, špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ, šlo o 12 dospelých osôb vo veku od 20 do 35 rokov, z toho deväť mužov a tri ženy. Posledným ošetrovaným bolo šesťročné dieťa.

„Išlo najmä o úrazy, ktoré vznikli po pádoch a tiež bitke. Dvoch pacientov nemocnica ošetrila pre bolesti brucha. Zranenia petardou sme nezaznamenali,“ doplnila Fedáková s tým, že všetkých zranených ošetrovali v čase od 16:00 do 7:00 nasledujúceho dňa (1. 1. 2019).

Ako dodal náčelník rimavskosobotskej mestskej polície (MsP) Peter Berecz, mestskí policajti priamo počas noci nezaznamenali žiadny incident a oslavy nového roka na Hlavnom námestí prebehli bez problémov.

Štátni policajti nás však privolali na pomoc okolo 6:15 na autobusovú stanicu, kde vykonávali dychovú skúšku u mladistvých, ktorí napadli jedného muža a spôsobili mu pri tom zranenie na hlave,“ ozrejmil Berecz.

Podľa informácií Sobotnik.sk štátni policajti zasahovali počas noci viackrát, hlavne od 3:00 v okolí diskotéky na Železničiarskej ulici.

Zdroj: Jana Fedáková, SZ, Peter Berecz, MsP Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár