Prvú januárovú sobotu začne premávať z Fiľakova a Lučenca skibus do Kokavy

K zime patrí lyžovačka, napríklad na Kokave-Línii v okrese Poltár

LUČENEC/FIĽAKOVO – Lyžiari z Lučeneckého okresu môžu od prvej januárovej soboty (5. 1.) využiť na dopravu do lyžiarskych stredísk pri Kokave nad Rimavicou skibus, ktorý bude premávať na trase z Fiľakova do Kokavy Línie. Za projektom stojí Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mesto Fiľakovo, mesto Lučenec a oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie.

Skibus začne premávať na pravidelnej trase s desiatimi zastávkami. Vychádza každú sobotu vždy o 8:15 z autobusovej stanice vo Fiľakove a následne bude naberať cestujúcich na zastávkach Lučenec Rúbanisko II, Lučenec autobusová stanica a Obchodné centrum Galéria, Vidiná, Lovinobaňa, Mýtna, Hriňová, aby vyviezol turistov do stredísk Látky – Prašivá a Kokava nad Rimavicou – Línia,“ konkretizovala vedúca oddelenia styku s verejnosťou BBSK Marcela Glevická. Po rovnakej trase s rovnakými zastávkami sa bude autobus vracať z prvej zastávky o 14:30.

Až do marca

Lyžiarsky autobus môžu turisti využívať od 5. januára do 9. marca 2019. „Som nesmierne rád, že sme sa dokázali v kraji spojiť. Autobus a jeho trasu sme tento rok rozšírili a predĺžili. Predĺžili sme pôvodnú linku začínajúcu v Lučenci o ďalšie mesto, aby mohli využiť lyžiarske strediská v kraji aj ľudia z Fiľakova,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Cena cestovného lístka je dve eurá, a je v nej zahrnutá preprava lyží či snowboardu a príručnej batožiny. Od januára by mal začať premávať aj lyžiarsky autobus, ktorý bude vychádzať z maďarského Šalgotarjánu a pokračovať cez lyžiarske strediská až na Chopok.

DOPLNENÉ 4. januára 2019: Podľa stanoviska BBSK na sociálnej sieti Facebook by v budúcnosti mohol skibus premávať aj z Rimavskej Soboty. „Nie hneď v tejto sezóne, ale keď vyhodnotíme, že o sezónne turistické spoje, zimné či letné, je rastúci záujem, budeme ich rozširovať určite aj do RS. Zatiaľ je nutné využiť pravidelnú rannú linku RS-LC a v Lučenci nasadnúť na skibus,“ odporúča BBSK.

Zdroj: Marcela Glevická, BBSK, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár