R. SOBOTA: Väznicu nezačnú stavať v pôvodne zamýšľanom termíne

Vizualizácia väznice na Sabovej

RIMAVSKÁ SOBOTA – Väznicu v Rimavskej Sobote-Sabovej nezačnú stavať v tomto roku, ako to bolo pôvodne plánované. O niekoľko mesiacov sa tak automaticky posúva aj termín jej dokončenia.

Začiatkom januára 2018 na pracovnom výjazde v R. Sobote informovala vtedajšia ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, že pokiaľ pôjde všetko dobre, výstavba väznice by sa mala začať do konca roka 2019 a do prevádzky by tak mohla byť uvedená v druhej polovici roka 2021.

Tieto termíny Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR spomínalo ešte v polovici novembra 2018, keď sme sa jeho tlačového oddelenia pýtali, či je zámer výstavby väzenského zariadenia na Sabovej stále aktuálny a ako napreduje príprava. „Stále je možné tento ambiciózny plán dodržať. Závisieť to však bude aj od toho, ako dopadne verejné obstarávanie na výber koncesionára,“ reagovala vtedy Denisa Gerši z tlačového oddelenia MS SR.

V súčasnosti však už MS SR hovorí o trochu neskoršom termíne. „Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v súčasnosti pripravuje súťažné podklady na vyhlásenie verejného obstarávania na koncesiu. Predpokladaným termínom začiatku výstavby väznice na základe harmonogramu uvedeného v štúdii uskutočniteľnosti pri zohľadnení súčasného stavu projektu je prvý kvartál 2020,“ konkretizovala Gerši.

Väznica by tak mohla byť dokončená a spustená do prevádzky v roku 2022. Tento termín spomenul na jednom z posledných zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva aj primátor Jozef Šimko, keď informoval, že ZVJS má záujem o 85 až 100 bytov, ktoré by mohli vzniknúť v budove bývalého domova mládeže na Školskej ulici.

Zdroj: MS SR, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár