Vyhlásenie poslancov MsZ v Rimavskej Sobote k  prerušenému rokovaniu o  rozpočte mesta

RIMAVSKÁ SOBOTA – V súvislosti s prerušeným rokovaním mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote sme dostali stanovisko skupiny poslancov. Uvádzame ho v plnom znení bez úprav:

My poslanci mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote vyhlasujeme, že aj napriek enormnej snahe, ktorú sme venovali príprave pozmeňujúceho návrhu zmien najdôležitejšieho dokumentu pre mesto, teda rozpočtu, vyšla naša snaha nazmar z dôvodu obštrukcií zo strany primátora a oboch viceprimátorov odchodom z rokovacej sály. Spoločne s ním opustili sálu aj viacerí vedúci zamestnanci mestského úradu. Týmto konaním bolo zabránené v zákonnom pokračovaní zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Po konzultácii s prítomným prokurátorom bolo odporučené prerušenie schôdze. Podľa vyjadrenia prokurátora pokračovanie prerušenej schôdze môže viesť opäť pán primátor a veríme, že schôdza bude vecná a konštruktívna.

Veríme, že v budúcnosti sa už nebudú opakovať zo strany primátora urážlivé vyjadrenia na adresu poslancov a že rokovania budú dôstojné a budú prebiehať v prospech občanov mesta. Sme presvedčení, že emócie vychladnú a vedenie mesta pristúpi konštruktívne k zvolaniu prerušenej schôdze.

Vyzývame týmto pána primátora aby k zvolaniu prerušenej schôdze pristúpil zodpovedne, čím umožní pokračovanie rokovania v záujme prijatia rozpočtu mesta a ďalších dôležitých bodov z programu rokovania mestského zastupiteľstva.

Našou prioritou je schválenie kvalitného a progresívneho rozpočtu, ktorý umožní rozvoj mesta Rimavská Sobota.

Poslanci mestského zastupiteľstva: Jaroslav Bagačka, Zoltán Cziprusz, Michal Demeter, Tibor Figei, Ivan Hazucha, Peter Juhász, Ján Jurkemík, Róbert Kuvik, Jaroslav Matzenauer, Tomáš Sliva, Štefan Tankó a Roman Vaľo.

K tejto výzve sa pripájajú aj poslanci, ktorí nemohli absolvovať zasadnutie mestského zastupiteľstva Roman Slanina a Pavel Zvara.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk