HOKEJ: Tretí, rozhodujúci zápas R. Sobota odohrá v Brezne

Naši hokejisti dokázali zvíťaziť v domácom prostredí nad Levicami 3:2 a o víťazovi 2. ligy sa bude musieť rozhodnúť v treťom zápase. Ten sa odohrá v Aréne Brezno.

Začiatok zápasu prebiehal v príjemnej atmosfére. Hrala sa vyrovnaná partia. No ako prví udreli hostia. V 15. minúte sa po dôraze Levičanov podarilo E. Šramatymu otvoriť skóre a Rimavská Sobota prehrávala 0:1.

Druhá tretina bola bohatšia na góly. Levičania zásluhou Mihalika boli tí, ktorí sa dostali do dvojgólového vedenia a šance pre Rimavskú Sobotu sa rozplývali. No vzápätí prišli okamihy, ktoré zmenili celý zápas. Najskôr ruský útočník Vylchinskiy dotlačil puk do brány a v poslednej minúte druhej tretiny sa podarilo skórovať aj Jánovi Slovákovi. Zrazu bol stav vyrovnaný a nádej na víťazstvo bola veľká.

V tretej tretine sa hralo o všetko a bolo to vidieť aj na priebehu zápasu. Rozhodujúci úder v polovici tretej tretiny dala Rimavská Sobota. Najlepší hráč tímu A. Dmitriev nádhernou strelou rozhodol a tribúny jasali. Do poslednej sekundy to bolo veľmi napínavé ale vďaka nášmu vynikajúcemu brankárovi Karolovi Križanovi sa nám podarilo náskok udržať. Na konci zápasu všetkým odľahlo a mohli sa bez strachu radovať z víťazstva 3:2 nad Levicami.

Na zápas prišlo našich hokejistov podporovať 300 ľudí. Dostavili sa aj fanúšikovia Levíc v počte asi 30 – 40 ľudí. Tretí zápas sa podľa pravidiel SZĽH musí odohrať na neutrálnej pôde a rozhodlo sa, že tento rok to bude v Brezne. Týmto by sme chceli pozvať všetkých hokejových fanúšikov, aby prišli podporiť HKM. Zápas sa odohrá presne o týždeň, 23. februára.

Foto: Matej Hank

Pridaj komentár