Hokejisti Rimavskej Soboty vstúpili do finále 2. ligy tesnou prehrou

V sobotu 9. februára 2019 sa odohral prvý finálový zápas druhej ligy medzi domácimi Levicami a Rimavskou Sobotou. Tá vzdorovala súperovi celý zápas, no nakoniec prehrala tesným výsledkom 3:2 z pohľadu domácich.

Soboťania vstúpili do zápasu veľmi odvážne a agresívne, no už v 5. minúte v presilovej hre inkasovali z hokejky Štefanku. V druhej polovici prvej tretiny sa im podarilo vyrovnať vďaka ruskému krídelníkovi Vilchinskemu.

Druhá tretina priniesla jediný gól, a to na strane Levíc, keď sa im vo vlastnom oslabení podarilo zvýšiť na 2:1. Tretia tretina bola znova vyrovnaná. V 48. minúte sa Ivanovi Zorvanovi z R. Soboty podarilo vyrovnať v presilovej hre na 2:2 a zdramatizoval zápas.

Rimavská Sobota padla v 52. minúte, kedy dostali tretí, rozhodujúci gól z hokejky Bogoslovskiho. Naši mali šancu na vyrovnanie počas ďalšej presilovky, no nanešťastie sa im to nepodarilo. Zápas skončil 3:2 a stav série je 1:0.

Na zápas prišlo 1500 fanúšikov, čo je väčšina kapacity štadióna v Leviciach. Do Levíc došli našich hokejistov podporiť aj fanúšikovia z Rimavskej Soboty. Zišlo sa ich tam okolo 60. Podporovali chlapcov počas celého zápasu.

Podporiť chlapcov budete môcť aj na druhom zápase finálovej série. Odveta sa odohrá na zimnom štadióne v Rimavskej Sobote v sobotu, 16. februára 2019 o 17:00.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár