Lásky, škandály, manželstvá a tajné lásky Andrássyovcov v kaštieli Betliar

Od 14. – 17. februára budú v kaštieli Betliar prebiehať prehliadky na tému lásky v aristokratických kruhoch a prehliadky o príbehoch lásky členov rodu Andrássyovcov. Na deň svätého Valentína (14. 2.) sa môžete od 18:00 tešiť na komentovanú prehliadku kaštieľa s názvom Pohľad zblízka – Láska v kaštieli? Na tejto prehliadke spoznáte príbehy a lásky členov tejto šľachtickej rodiny a kurátori tejto akcie Vás prevedú po kaštieli.

V ostatné dni, kedy budú prehliadky prebiehať od rána 10:00 do 15:00, sa viac dozviete o tom, ako sa zaľúbila grófka do majiteľa kaštieľa, Emanuela I., alebo o ľúbostnom príbehu Františky a Dionýza Andrássyovcov. V prípade záujmu rezervácie na večernú komentovanú prehliadku, stačí zavolať na telefónne číslo 0918 723 500. Cena vstupného je vo výške 8 € a po zľavnení 5 €.

Ak sa rozhodnete, že v tomto výnimočnom období požiadate svoju vyvolenú polovičku o ruku, môžete tak urobiť v krásnom prostredí kaštieľa za pomoci našich kolegov, ktorí vám pomôžu s realizáciou podľa Vašich predstáv,“ ponúkajú organizátori ako jednu zo svojich služieb na tomto obľúbenom Valentínskom podujatí.

Obdobie, kedy vládol rod Andrássyovcov, bolo približne 400 rokov. Počas tej doby bola silná aristokracia. Tá upravovala každodenný život a vychovávala z malých šľachticov a šľachtičných reprezentantov najvyššej spoločnosti. Ak chcete vedieť, či tieto pravidlá ovplyvňovali ich túžbu po láske, alebo či sa dalo len tak jednoducho zaľúbiť a vybrať si svojho budúceho partnera, tak sa príďte pozrieť na prehliadky kaštieľu Betliar, v hore uvedenom dátume.

Pridaj komentár