Vláda sľubuje v R. Sobote nový závod s 500 až 1000 pracovnými miestami

V Rimavskej Sobote môže vzniknúť nový závod, v ktorom bude vytvorených údajne 500 až 1000 nových pracovných miest. Informoval o tom minister práce Ján Richter po výjazdovom rokovaní vlády v Jesenskom.

„Ako sme hovorili aj na vláde, veľmi intenzívne rokujem s istým podnikateľom z R. Soboty, ktorý vyrába karavany. Uskutočnili sa viaceré rokovania aj za účasti ministerstva hospodárstva a odborníkov. Reálne predpokladáme, že v istom krátkom období by mohla ísť relatívne veľká štátna pomoc na výstavbu fabriky, ktorá by sa širšie venovala tejto problematike, a v nejakom perspektívnom horizonte by sa v tomto regióne vedelo vytvoriť 500 a možno časom až 1000 pracovných miest,“ konkretizoval minister práce.

Zároveň v Rimavskosobotskom okrese avizoval vytvorenie dovedna siedmich sociálnych podnikov, s ktorými ráta aj akčný plán rozvoja okresu. Nevylúčil, že časom ich môže byť aj viac. Prácu by mali dať v úvode desiatkam ľudí, ich počet by však podľa Richtera mohol časom dosiahnuť aj stovky.

Aktuálna miera evidovanej nezamestnanosti je v okrese Rimavská Sobota na úrovni 16,5 %, čo znamená, že bez práce je dokopy 6403 ľudí.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

2 Replies to “Vláda sľubuje v R. Sobote nový závod s 500 až 1000 pracovnými miestami”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Závod na výrobu karavanov je bližšie k realizácii, zamestnať by mal 50 ľudí

  2. Pingback: R. SOBOTA: Závod na výrobu karavanov by mal byť postavený, zrejme však bude menší a inak situovaný

Pridaj komentár