ROŽŇAVA: Netradičná pozvánka na zasadnutie komisie výstavby

ROŽŇAVA – Schôdze komisií zriadených pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) vôbec nemusia byť takou nudou, ako to vyznieva na prvé počutie. Dokazuje to pozvánka na neformálne stretnutie členov a prísediacich Komisie výstavby, územného plánovania, životného prostredia a miestnych komunikácií pri MsZ v Rožňave v polovici februára 2019, ktorej nechýba dávka humoru. Za jej poskytnutie ďakujeme dôveryhodnému zdroju z Rožňavy.

Zaujímavo vyznieva hneď miesto stretnutia, ktorým je rožňavský bar STOPka. Sme si istí, že voľbu takéhoto podnetného prostredia na rokovanie ocenili všetci členovia komisie:-) Keďže ide o verejne prístupné miesto, úsmevne vyznieva poznámka v pozvaní, že komisia je prísne neverejná. Nevdojak to evokuje porovnanie s mediálne známymi Fekišovcami. Tam starostka na záver zasadnutia rezolútne prehlásila, že ho vyhlasuje za tajné:-)

Čo sa týka programu zasadnutia, prvý ešte vyznieva trochu oficiálne a je ním voľná diskusia k materiálom, predloženým na zasadnutie komisie. Hneď to však napráva druhý bod, „Požívanie nealkoholických a alkoholických nápojov s vierou“. V tomto prípade skutočne netušíme, či v poslednom slove ide o preklep, alebo členovia komisie aj pri konzumovaní nápojov myslia na duchovno:-) Tretí bod zasadnutia celkový príjemný dojem len podčiarkuje, je ním požívanie stravy a pochutín podľa kapacity žalúdka.

Okrem výhod aj povinnosti

Pochopiteľne, takého výhody členstva v komisii musia byť vyvážené aj povinnosťami, ktoré sú v pozvánke uvedené hneď v ďalšom odseku. „Účasť si vyžaduje naplnenie ustanovení Zákona o ochrane osobných údajov č. 18/2018. Doklad o naplnení odovzdá každý občan, ktorý sa chce takéhoto jednania zúčastniť (okrem hmotných darov a pozorností prevažne v tekutom stave) minimálne 365 dní vopred,“ upozorňuje vedenie komisie.

 

 

Druhou neľahkou podmienkou účasti na zasadnutí je povolenie manžela, manželky, druha či družky, nie staršie ako tri dni a overené svokrou, ako aj mešec plný peňazí, prípadne kreditná karta. Skutočnosť, ktorá zrejme rozhnevá bojovníčky za rovnoprávnosť žien, je dresscode, hoci nepovinný. Je ním frak, komisia však toleruje aj smoking. U dám to však podľa pozvania je zásadne minisukňa.

Rokovania sme sa bohužiaľ nemohli zúčastniť osobne, pretože splnenie predpísaných podmienok bolo nad naše sily, sme však presvedčení, že bolo skutočne nezabudnuteľné:-) Na záver už len dodávame, že nás teší zmysel pre humor, ktorý majú členovia komisie a sme presvedčení, že dobrá nálada im pomôže pri riešení problémov mesta aj jeho občanov.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár