Vláda bude zasadať na rokovaní v Jesenskom, okresu dá ďalší milión eur

JESENSKÉ – Miestom nadchádzajúceho výjazdového rokovania vlády SR v Rimavskosobotskom okrese bude obec Jesenské. Vláda tam zasadne na svojej 141. schôdzi v stredu 13. februára 2019 v Miestnom kultúrnom stredisku na Ulici mieru, kde okresu pridelí ďalší milión eur. Informoval o tom Úrad vlády SR.

Kabinet má na 9:00 naplánované stretnutie so starostami dedín okresu. O 10:00 sa začne samotné výjazdové rokovanie.

Na programe je zatiaľ jediný bod, ktorým je priebežná informácia o realizácii Akčného plánu rozvoja okresu Rimavská Sobota a návrh na uvoľnenie finančných prostriedkov zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa . „Súčasťou materiálu je schválenie uvoľnenia finančných prostriedkov v sume jeden milión eur,“ uvádza sa v dokumentoch k zasadnutiu.

Medzi uvádzanými hosťami zasadnutia sú starosta Jesenského Gabriel Mihályi, poslanci Národnej rady SR Michal Bagačka a Štefan Vavrek, ako aj predseda BBSK Ján Lunter. Zúčastniť sa má aj prednosta rimavskosobotského okresného úradu Csaba Csízi, riaditeľka úradu práce Lívia Koóšová či člen občianskeho združenia Naša Sobota a člen Výboru pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov Radovan Ceglédy. Medzi hosťami chýba meno rimavskosobotského primátora Jozefa Šimka, hnúšťanského Romana Lebedu i tisovskej primátorky Ireny Milecovej.

Ako sme uviedli v článku v nedeľu 10. februára, organizátori mali trochu problém s výberom miesta rokovania vlády v našom okrese. Ani jedno z troch miest už totiž nevedie predstaviteľ strany Smer, prípadne vládnej koalície.

Ešte pred Jesenským zasadne vláda na výjazdovom rokovaní v susednom Revúckom okrese. Miestom rokovania tam bude priamo okresné mesto. Vládny kabinet tam zasadal aj v decembri 2017.

Zdroj: Úrad vlády SR.   Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár