Vláde sa do miest Rimavskosobotského okresu príliš nechce, nakoniec vraj bude rokovať v Jesenskom alebo v Hrachove

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nie Rimavská Sobota, Hnúšťa či Tisovec, ale Hrachovo alebo Jesenské. Jedna z týchto dvoch dedín má byť napokon miestom výjazdového rokovania vlády SR v Rimavskosobotskom okrese, ktoré pripadlo na stredu 13. februára 2019. Potvrdil nám to dôveryhodný zdroj.

Hoci do rokovania zostávajú už len tri dni, kompetentní stále nerozhodli, kde vláda v tomto okrese zasadne. „Miesto a čas výjazdového rokovania vlády v okrese Rimavská Sobota spresníme dodatočne,“ uviedol tento týždeň tlačový odbor Úradu vlády SR. Túto informáciu odvtedy neaktualizoval.

Pri poslednom rokovaní v okrese, ktoré bolo 26. februára 2018, vláda zasadla na výjazdovom rokovaní v Hnúšti. V tomto meste i neďalekom Tisovci však došlo k výmene na primátorskej stoličke a Smer, resp. vládna koalícia, tu už na čele samosprávy nemá svojich predstaviteľov.

Rovnako je to i v okresnom meste, kde sa primátor Jozef Šimko netají svojou kritikou na adresu vlády a neraz pripomenul napríklad nesplnené sľuby o výstavbe rýchlostnej cesty R2, či o nenaplnení počtu prisľúbených nových pracovných miest v okrese.

Zrejme práve z dôvodu chýbajúceho zázemia v spomínaných troch mestách sa tak vláda u nás rozhodla rokovať „na dedine“.

Foto: ilustračné, Sobotník.sk

Pridaj komentár