FIĽAKOVO: Do mesta sa chce presťahovať investor z Lučenca, vytvorí okolo 150 pracovných miest

FIĽAKOVO – Okolo 150 nových pracovných miest by mala v priemyselnom parku vo Fiľakove vytvoriť spoločnosť ForPack, ktorá sa do mesta plánuje presťahovať z priemyselného parku v Lučenci, kde v súčasnosti zamestnáva okolo 40 ľudí. Vo Fiľakove chce najprv zamestnať ľudí, ktorí budú ochotní z Lučenca prejsť do nového závodu, neskôr môže celkový počet zamestnancov stúpnuť až na 150.

Už je oficiálne, že spoločnosť ForPack, ktorá odkúpila areál bývalého Festap-u v našej priemyselnej zóne, začína od apríla v malom s výrobou. Máme potvrdené, že v nasledujúcich rokoch by tam chceli zamestnať dokopy 150 ľudí, čo je veľmi pozitívna správa pre nás i pre celý mikroregión,“ informoval na poslednom mestskom zastupiteľstve primátor Fiľakova Attila Agócs.

Spoločnosť ForPack je výrobcom tzv. voštinových dosiek, ktoré sa používajú ako výplne dverí, na výrobu europaliet či obalového materiálu. Podľa primátora boli už konatelia spoločnosti v meste jednať o podmienkach investície a všetko zatiaľ vyzerá byť na dobrej ceste.

Fiľakovo má už v súčasnosti najväčší priemyselný park v našich regiónoch. Situovaný je na Šávoľskej ceste a pracuje v ňom viac ako 2000 ľudí.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár