Vo Fiľakove počas letnej sezóny predĺžia otváracie hodiny múzea, pripravujú aj ďalšie novinky

Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove odsúhlasilo na svojom poslednom zasadnutí zmenu otváracích hodín počas letnej sezóny. Ide o Mestské vlastivedné múzeum, ktoré bolo v minulosti počas víkendových dní zatvorené. Poslanci schválili zmenu otváracích hodín múzea od 15. marca 2019. Dôvodom zmeny je vysoký počet návštevníkov.

Otváracie hodiny vlastivedného múzea sú po novom nasledovné: pondelok: zatvorené, utorok až piatok: 8:00 – 12:00, 12:30 – 16:00, sobota: 12:00 – 16:00, nedeľa: zatvorené.

Riaditeľka múzea Viktória Tittonová ako jeden z hlavných dôvodov uviedla tento: „Keďže hrad sa otvára až o desiatej hodine, keď si ho niekto pozrie, trvá to hodinu až hodinu a pol. Čiže Mestské vlastivedné múzeum by sme v sobotu otvorili od dvanástej do 16:00. Ide vlastne o to aby mali ľudia možnosť v sobotu navštíviť aj Mestské vlastivedné múzeum,“ vysvetlila Tittonová.

Čo sa týka ďalších aktuálnych noviniek, tak Hradné múzeum Fiľakovo, ktorého súčasťou je i vlastivedné múzeum, podpísalo zmluvu s oblastnou organizáciou cestovného ruchu. Zmluva zahŕňa spoluprácu s Geoparkom Novohrad – Nógrád a so Šiatorskou Bukovinkou. Súčasťou spolupráce je i zlacnenie vstupeniek na hrady. „V tomto roku sa začala aj spolupráca hradného múzea s rôznymi inými inštitúciami a organizáciami,“ prezradila riaditeľka múzea.

Medzi ďalšími novinkami, ktoré plánuje mesto Fiľakovo a múzeum, je napríklad nová zľava v mestskej karte výhod do vlastivedného múzea. „Ak by si ľudia zakúpili vstupenku na hrad Šomoška, dostali by zľavu u nás vo Fiľakove. Takisto by to fungovalo aj naopak,“ načrtla Tittonová.

Zvyšujúci sa záujem turistov o Fiľakovo je badateľný aj z oficiálnych čísiel. V uplynulom roku totiž podľa údajov Hradného múzea Fiľakovo navštívilo hrad celkovo zhruba 31 000 návštevníkov a zažil tak najúspešnejšiu sezónu v histórii. Medziročne šlo dokonca o nárast približne o 3000 ľudí.

Zdroj: MsZ Fiľakovo,   Foto: Sobotnik.sk

.

Pridaj komentár