Do priemyselného parku v Lučenci mieria dvaja noví investori

LUČENEC – Do priemyselného parku v Lučenci mieria dvaja noví investori. Obaja už v predchádzajúcom období prejavili záujem etablovať sa v tomto meste a mestské zastupiteľstvo (MsZ) im na svojom štvrtkovom (7. 3.) zasadnutí definitívne schválilo prenájom príslušných pozemkov.

Prvým investorom je spoločnosť Poortjes so sídlom v B. Bystrici, ktorej Lučenec v priemyselnom parku prenajme plochu s rozlohou 4400 metrov štvorcových. Ako sa uvádza v materiáloch k zasadnutiu, investor na tomto pozemku postaví halu na výrobu, montáž a skladovanie hliníkových a železných brán i oplotení, ako aj súvisiacu infraštruktúru vrátane administratívnych priestorov.

Celková výška investície má byť 200 000 eur. Areál bude postavený tak, aby sa v budúcnosti mohol rozšíriť o ďalšie prevádzkové objekty. Investor vytvorí minimálne 10 nových pracovných miest, neskôr ich počet môže stúpnuť na 30. Výrobu chce spoločnosť spustiť do marca 2021.

Druhým investorom je spoločnosť HADO Investments z Bratislavy. Samospráva Lučenca jej v priemyselnom parku prenajme 10 000 metrov štvorcových pozemkov na vybudovanie a prevádzku certifikovanej haly s rozlohou cca 1500 metrov štvorcových. Má v nej byť inštalovaných päť výrobných liniek na výrobu a plnenie biokozmetiky a vstrekolis na výrobu obalov pre kozmetický a farmaceutický priemysel.

Spoločnost zároveň v priestoroch haly umiestni zariadenie vývojového laboratória na vývoj nových bio certifikovaných kozmetických produktov. Aj tento investor sa zaviazal vytvoriť minimálne 10 nových pracovných miest s tým, že v nasledujúcich rokoch môže pribudnúť 30 pracovných miest.

Lučenecký priemyselný park je už v súčasnosti kompletne obsadený investormi. Aj príchod spomínaných dvoch nových umožnila len dohoda s už etablovanými spoločnosťami, ktoré boli ochotné prepustiť im časť svojich pozemkov.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár