R. SOBOTA: V múzeu bude beseda s dramaturgom Slovenského národného divadla D. Majlingom

RIMAVSKÁ SOBOTA – Gemersko-malohontské múzeum (GMM) poctí svojou návštevou dramaturg Slovenského národného divadla (SND) Daniel Majling. Dôvodom jeho návštevy bude beseda s čitateľmi, na ktorej predstaví jeho antológiu poviedok Ruzká klazika a komix Zóna. Beseda sa bude konať 11. marca o 13:00. Vstupné bude 1 €. V prípade väčšieho záujmu treba kontaktovať múzeum vopred.

GMM uskutočňuje už 14. ročník podujatia, v ktorom predstavujú knižné tituly autorov z Gemeru a Malohontu. Koná sa to prevažne v marci – mesiaci knihy. Pri tejto príležitosti si pozvali na besedu rodáka z Revúcej Daniela Majlinga. Daniel býva v Bratislave, no na svoj rodný región nikdy nezabudol. Napísal jednu zbierku poviedok Ruzká klazika a komixy Zóna a Rudo.

Daniel Majling sa narodil 14. mája 1980 v Revúcej. Vyštudoval Vysokú školu muzických umení v Bratislave. Po vyštudovaní pôsobil ako dramaturg v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Vo svojej kariére získal mnoho ocenení. Ako tie najväčšie môžeme spomenúť divadelné ocenenie sezóny – DOSKY 2014 ako objav sezóny a cenu Tatra Banky za dramaturgiu inscenácie SND Láskavé bohyne.

Zdroj a foto: GMM

Pridaj komentár