Do druhého kola idú Z. Čaputová a M. Šefčovič, najviac hlasov mali aj v našich regiónoch

V sobotu (16. 3. 2019) v  prezidentských voľbách sme si mohli zvoliť ľudí, ktorých posunieme do druhého kola prezidentských volieb. S výsledkami budú spokojní hlavne voliči Zuzany Čaputovej. Tá získala v rámci celej SR okolo 40 % hlasov. Na druhom mieste sa umiestnil Maroš Šefčovič s približne 19 %. Pripomíname, že výsledky ešte nie sú oficiálne. Priblížme si viac výsledky z nášho Gemeru-Malohontu a Novohradu.

V okrese Rimavská Sobota sa volilo v 151 volebných okrskoch. Svoju priazeň si voľbách v okrese získala Zuzana Čaputová s počtom 33 %. To predstavuje viac ako 7000 voličov. Na druhom mieste sa umiestnil Maroš Šefčovič s 16,89 %. O necelé štyri desatiny percenta zaostal za ním Béla Bugár. Ďalej sa umiestnil kandidát za ĽSNS Marián Kotleba a o 4 % za ním zaostal Štefan Harabin.

V Lučeneckom okrese zvíťazila suverénne Zuzana Čaputová, ktorá za sebou nechala Maroša Šefčoviča o takmer 20 %.

V Poltárskom okrese taktiež zvíťazila Zuzana Čaputová, no nie s takým veľkým náskokom. Zvíťazila pred Marošom Šefčovičom len o necelé percento.

V okrese Veľký Krtíš zvíťazila Zuzana Čaputová a druhý skončil Maroš Šefčovič. Rozdiel medzi nimi je 13 %. Tretí, Marián Kotleba zaostal len o 0,07 %.

V Revúckom okrese mala navrch znova Zuzana Čaputová pred Marošom Šefčovičom o 11 %. Tu zanechal Šefčovič Mariána Kotlebu za sebou o 3 %.

V Rožňavskom okrese zanechala Zuzana Čaputová za sebou Maroša Šefčoviča až o 24 %. Tretí, Marián Kotleba, stratil 1,5 % na druhé miesto.

Druhé kolo prezidentských volieb sa bude konať 30. marca. V ňom si budeme môcť vybrať medzi Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom.

Zdroj: Štatistický úrad SR,   Foto: ilustračné, PIxabay.com

Pridaj komentár