TORNAĽA: Polícia objasňuje nehodu, pri ktorej vodič zrazil motorkára a ušiel

TORNAĽA – Polícia v Revúcej objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (7. 3.) okolo 14:50 na Mierovej ulici v Tornali. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej vodič osobného motorového vozidla Škoda Fabia pri odbočovaní vľavo nedal prednosť oproti idúcemu motocyklu KAWASAKI, ktorý viedol 42-ročný vodič z Tornale.

„Vodič motocykla aj napriek intenzívnemu brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť, narazil do pravej časti auta a spadol na zem. Utrpel zranenia s dobou liečenia do siedmich dní. Vodič auta následne z miesta dopravnej nehody odišiel,“ priblížila Faltániová.

Informácie od svedkov dopravnej nehody policajtom pomohli vozidlo v krátkom čase vypátrať. Podľa majiteľa vozidla, 17-ročný vodič vozidlo viedol so súhlasom vlastníka vozidla sám, bez prítomnosti dospelej osoby. „Vlastníkovi vozidla bola za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky udelená bloková pokuta,“ dodala hovorkyňa.

Mladý vodič, ktorý viedol vozidlo bez prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B najmenej 10 rokov a ktorú na tento účel zapísal orgán Policajného zboru (PZ) do evidencie vodičov na žiadosť zákonného zástupcu, na mieste nehody premiestnil motorové vozidlo a následne odišiel z miesta dopravnej nehody.

„Za priestupky ktorých sa v cestnej premávke dopustil, mu bol zadržaný vodičský preukaz a dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. Škoda, ktorá na vozidlách vznikla, je odhadnutá na päťtisíc eur,“ uzavrela Faltániová.

Zdroj a foto: Krajské riaditeľstvo PZ B. Bystrica

Pridaj komentár