TURIZMUS: Skibus zo Šalgotarjánu cez Lučenec je podľa BBSK úspešný

LUČENEC – Víkendový skibus, premávajúci z maďarského Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie, je podľa vedenia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) úspešným projektom. Podľa slov jeho predsedu Jána Luntera má využitie takejto hromadnej dopravy pozitívny vplyv nielen na životné prostredie, ale taktiež sa redukuje počet áut na cestách a parkoviská pri lyžiarskych strediskách nie sú preplnené.

Sme veľmi radi že sa nám podarilo spustiť cezhraničný projekt skibus 4×4 a prepojiť tak maďarský región so slovenskými oblasťami Novohrad, Podpoľanie a Horehronie. Aj takýto krok pomôže k zvýšenie počtu turistov, ktorí do Banskobystrického kraja prídu. Jazda skibusom 4×4 je pre turistov bezpečnejšia a ekologickejšia voľba,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Skibus 4×4 prepája štyri regióny so štyrmi lyžiarskymi strediskami. Štartuje každú sobotu o 7:00 v Šalgótarjáne. V Lučeneckom okrese má zastávky vo Fiľakove, Lučenci a Lovinobani. Ďalšia zastávka je už v regióne Podpoľanie, v Hriňovej, v Ski centre Košútka.

Odtiaľ skibus pokračuje cez Mýto Ski Centrum, Skiresort Tále až na južnú stranu Chopku do lyžiarskeho strediska Jasná. Každý, kto sa skibusom do lyžiarskeho strediska odvezie, získa zľavu na celodenný skipas. Tá je v rozmedzí od 10 % do 25 %.

Všetky potrebné informácie k trasám, časom odchodov, ako aj k cene lístka záujemcovia nájdu na weboch oblastných organizácií cestovného ruchu Horehronie a Novohrad a Podpoľanie: www.horehronie.net a www.tournovohrad.sk.

Zdroj: BBSK, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár