FIĽAKOVO: Počas Bunker Day 2019 bude sprístupnený protiletecký kryt s 21 miestnosťami

FIĽAKOVO – Ako patríte medzi nadšencov vojenskej histórie, poznačte si v kalendári stredu 8. mája 2019. Práve v tento deň nadšenci z Fiľakova organizujú podujatie Bunker Day 2019, počas ktorého sprístupnia bývalý protiletecký kryt v areáli priemyselných závodov na Šávoľskej ceste 2.

Bude to jedinečná príležitosť prezrieť si kryt z obdobia II. svetovej vojny, ktorý má 21 miestností.  V roku 2019 ho otvoríme pre širokú verejnosť len v tento symbolický deň 8. mája. Na návštevníkov budú čakať aj iné zaujímavé programy, ako je ability dráha, airsoft strelnica, tmavá izba či úniková miestnosť,“ uviedol na Facebooku Marian Mesiarik z organizačného tímu.

Doplnil, že tento zážitkový program spestrí aj prednáška o fiľakovských obranných stavbách od roku 1936 až po studenú vojnu. „Ak niekto vysmädne, počas podujatia každého návštevníka budú čakať v 250 metrov vzdialenej pivárni Arsenál s fajnovým pivkom alebo nealkom,“ povedal.

Protiletecký kryt bude počas Bunker Day 2019 sprístupnený od 12:00 do 17:00. O 13:00 sa uskutoční prednáška v maďarskom jazyku, o polhodinu neskôr v slovenskom. Vstup je voľný, organizátori odporúčajú doniesť si baterku.

Zdroj a foto: facebookový profil M. Mesiarika

Pridaj komentár