Vo Fiľakove pribudlo desať nových kamier

FIĽAKOVO – Samospráva Fiľakova začiatkom tohto roka úspešne zrealizovala projekt z výzvy Ministerstva vnútra SR na prevenciu kriminality pre rok 2018. Podľa slov náčelníka fiľakovskej mestskej polície (MsP) Pavla Baláža sa vďaka nej v meste podarilo umiestniť desať nových statických kamier a zakúpiť nové nahrávacie zariadenie spolu s monitorom.

Na projekt ministerstvo poskytlo finančná dotáciu vo výške 6000 eur, s 20-percentnou spoluúčasťou mesta. Kamery boli umiestnené pri detskom ihrisku na Mládežníckej ulici, na Vajanského ulici, Trhovej ulici, Ulici J. Bottu a na Farskej lúke.

Na všetkých uvedených uliciach boli umiestnené po dve kamery, tieto miesta sú označené. V súčasnosti je v meste celkovo rozmiestnených desať otočných a 25 statických kamier, ktoré vo významnej miere pôsobia preventívne,“ podotkol náčelník.

Systém, ktorý je v správe MsP vo Fiľakove, chcú i naďalej rozširovať. „V súčasnosti prebieha, z vlastných zdrojov, montáž dvoch kamier v mestskom parku – pri detskom ihrisku a pri mini ZOO,“ dodal Baláž.

Zdroj a foto: Klaudia Kovácsová, hovorkyňa mesta Fiľakovo

Pridaj komentár