R. SOBOTA: OĽANO pritiahlo do svojho ringu na diskusiu mnoho divákov

Boj proti extrémizmu a hazardu, fungovanie Európskeho parlamentu, školstvo a poľnohospodárstvo. Týmto témam sa venovali predstavitelia strany OĽANO v ich pravidelnej rubrike „OĽANO v ringu“. V stredu, 24. 4.2019, do coworkingovej kancelárie „Kruháč“ zavítali poslanci Národnej rady Slovenskej Republiky (NR SR) Miroslav Sopko, Martin Fecko, tieňový minister obrany Jaroslav Naď a kandidáti na europoslancov Michal Šipoš, Lucia Rennerová a Peter Pollák.

Ako prví sa predstavili poslanci NR SR Martin Fecko a Miroslav Sopko, ktorí opísali ich život a začiatky v strane OĽANO. „U nás je obyčajný človek ten, ktorý ide večer spať s čistým svedomím,  a nezávislá osobnosť je zodpovedný odborník, ktorý sa vie postaviť ministrovi odborne,“ vysvetľoval Fecko význam ich názvu hnutia.

„My sa snažíme presadiť v politike aby zavládli úplne nové pomery, aby sa opäť politika stala záležitosťou kde funguje slušnosť, o ktorej sa veľa hovorí,“ odpovedal Miroslav Sopko na otázku, či sú obyčajní ľudia pripravení mať zodpovednosť riadiť štát.

K slovu sa dostali kandidáti na europoslancov

Po približne polhodine zasadli do diskusných kresiel  Lucia Rennerová, Peter Pollák, Michal Šipoš a taktiež Jaroslav Naď.

„Rozhodla som sa, že budem kandidovať kvôli tomu, že mám možnosť konečne povedať, čo si myslím ja,“ uviedla Lucia Rennerová na dôvod kandidatúry. Ďalej spomenula, ako fungujú eurofondy na Slovensku. „Brusel nie je ten zlý, na čo sa zvaľuje vždycky, že to Brusel tak rozhodol. Tie peniaze prídu na Slovensko a tu sa to zle prerozdelí,“ povedala na záver.

„Našim cieľom je zachovať náš dom, v ktorom teda bývame. Nehovoríme, že európsky dom je dokonalý,“ vyjadril sa Peter Pollák k situácii v Európskej únii. „Sme svedkami toho, že nielen na Slovensku, ale aj v Európe začínajú naberať na sile názory protieurópske,“ uviedol ďalej k Európskej únii. 

Do diskusie sa zapojil aj meškajúci Michal Šipoš. Ten predstavil, ako sa mu podarilo v Starej Ľubovni úplne zakázať hazard. Ako zakladajúci člen občianskeho združenia Naša Ľubovňa sa podieľal na tomto zásadnom kroku. Strana OĽANO mu pomohla predniesť zákon do parlamentu o vlastníctve herní.

Celá diskusia trvala približne tri hodiny a postupom času sa zapájali otázkami aj diváci. Poslancov a kandidátov často oceňovali potleskom, čo tvorilo príjemnú atmosféru.

Zdroj a foto: Matej Hank

Pridaj komentár