Policajti obvinili za drogy dvoch mužov z R. Soboty a Oždian

OŽĎANY – Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných látok a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 34-ročného Davida z Oždian.

Zároveň z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania obchodovania s nimi, vyšetrovateľ obvinil 36-ročného Viliama z Rimavskej Soboty.

„Obvinený David v pondelok (15.4.) večer na doposiaľ nezistenom mieste na území Českej republiky si od nestotožnenej osoby zadovážil marihuanu v množstve viac ako 143 g. Ako spolujazdec vo vozidle ju prepravil na územie SR. Časť vysušeného rastlinného materiálu, takmer 2,5 g, ako protislužbu za sprostredkovanie odvozu poskytol ďalšiemu spolujazdcovi obvinenému Viliamovi,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zvyšnú časť drogy si podľa jej slov nechal. „Bola u neho nájdená pri prehliadke osobného motorového vozidla Fiat Doblo, ktoré po polnoci zastavili policajti na ceste medzi obcami Ružová Osada a Ožďany. V aute našli dva igelitové sáčky s obsahom vysušeného rastlinného materiálu zelenej farby. Podľa predbežných výsledkov expertízy zaistené množstvo zodpovedá najmenej 292 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ konkretizovala hovorkyňa.

Doplnila, že obvinený David sa tohto konania dopustil aj napriek tomu, že už bol za zločin drogovej trestnej činnosti odsúdený v roku 2012. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol umiestnený do policajnej cely. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov. Obvinený Viliam bol po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustený zo zadržania a bude stíhaný na slobode. Za prečin z ktorého bol obvinený hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov,“ zakončila Faltániová.

Zdroj a foto: Mária Faltániová, KR PZ

Pridaj komentár