SLAVEC: Čelná zrážka osobného auta s kamiónom si vyžiadala jednu obeť

SLAVEC – Hasiči z Rožňavy v utorok (16. 4. 2019) ráno zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Slavec, okres Rožňava. Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, pri nehode došlo k čelnej zrážke osobného vozidla a kamiónu, pričom obe vozidlá skončili po náraze mimo vozovky.

„Následkom nehody utrpela jedna osoba zranenia nezlučiteľné so životom a druhá osoba utrpela zranenia rôzneho rozsahu. Hasiči po príchode na miesto udalosti vyslobodili zranenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického náradia, poskytli zraneným predlekársku prvú pomoc, vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia a zamedzili úniku prevádzkových kvapalín z havarovaných vozidiel,“ konkretizovala Križanová.

DOPLNENÉ 16. 4. 2019 o 17:55: Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Mésarovej vo vozidle Renault Thalia zahynul 69-ročný muž z okresu Bratislava. „S vozidlom, pravdepodobne z dôvodu únavy, plynule prešiel do protismeru a narazil do oprotiidúceho nákladného vozidla značky Mercedes Benz. Podľa predbežnej lekárskej správy vodič (65) nákladného auta z okresu Žiar nad Hronom utrpel ľahké zranenia, vodič osobného vozidla utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ konkretizovala Mésarová.

Dodala, že v tejto súvislosti vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva v Rožňave začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „Bližšie okolnosti dopravnej nehody, jej presná príčina a miera zavinenia jednotlivých účastníkov, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy,“ zakončila hovorkyňa.


Zdroj a foto: HaZZ,Policajný zbor SR

Pridaj komentár