Evanjelické gymnázium Tisovec je podľa dokumentu BBSK v okrese Revúca

TISOVEC – Do okresu Revúca zaradili Evanjelické gymnázium Tisovec spracovatelia sociálno-ekonomickej analýzy okresu, ktorá bola predložená poslancom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na zasadnutí v Jelšave. Na chybu v materiáli vypracovanom Rozvojovou agentúrou BBSK upozornil poslanec Július Laššan.

Tisovec nie je v okrese Revúca, a ani Ratkovská Lehota, čo je ďalšia chyba. Je tam ešte niekoľko iných nepresností,“ podotkol Laššan na margo analýzy s tým, že ide o technické detaily.

Ako pokračoval poslanec Ondrej Kollár, je vždy rád, keď si na výjazdových rokovania Zastupiteľstva BBSK môže prečítať sociálno-ekonomickú analýzu príslušného okresu.

Ako lekárovi mi však nedá, že čo sa týka zdravotníctva v okrese Revúca, nie je tam ani jedna veta. Som si vedomý, že táto oblasť je trošku marginálnou záležitosťou z pohľadu Úradu BBSK i zastupiteľstva, ale myslím si, že predsa len by sme v analýze mali mať aspoň akú-takú predstavu, ako funguje zdravotníctvo, či už obvodové, alebo ústavné, alebo aká je štruktúra či personálny stav lekárov v okrese,“ podotkol Kollár.

Výhrady k analýze mala i poslankyňa Božena Kováčová. „Je tam strašne veľa obrázkov, farebných vecí, ale mne tam uniká tá podstata z tohto okresu. Skúsme tieto analytické materiály nerobiť takto obrovsky rozsiahle, kde vás zahlti farebnosť a nevieme, aká je nezamestnanosť v jednotlivých obciach,“ povedala Kováčová.

Opačný názor mal poslanec a nový podpredseda BBSK Ondrej Lunter. „Táto správa je oveľa prehľadnejšia ako v minulosti. Nemáme len neprehľadný text a čísla, ale jasne štruktúrovaný aj s pomocou grafov,“ poznamenal.

Zdroj: Zastupiteľstvo BBSK; Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár