FIĽAKOVO: Do mesta sa chystajú kotlebovci, vedeniu samosprávy sa to nepáči

FIĽAKOVO – Pripravované stretnutie kandidátov na europoslancov za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), ktoré sa má konať 7. mája 2019 v penzióne Bebek vo Fiľakove, sa nepáči vedeniu mesta.

Fiľakovo je tolerantné mesto. Urobím všetko preto, aby ním aj ostalo, aby u nás extrémizmus nedostal priestor, aby sme tu naďalej v pokoji spolu žili Maďari, Slováci a Rómovia,“ uviedol primátor Attila Agócs na sociálnej sieti Facebook.

V ďalšom komentári dodáva: „Hovoril som s majiteľom Penziónu Bebek Radoslavom Balogom. Podujatie striktne odmietol. Ak by organizátori vymysleli alternatívne miesto konania, budeme reagovať,“ prisľúbil Agócs.

Avizovaný príchod členov ĽSNS a reakcia primátora vzbudili na sociálnej sieti rôzne reakcie. „Nežijeme v demokratickom štáte? Kde každý môže prejaviť svoj názor?,“ pýta sa jeden z čitateľov pod primátorovým vyjadrením.

Naopak, ďalší s primátorovým postojom súhlasia. „Takto treba! Respect a klaniam sa pred vami Agócs Attila, ak sa tomuto postavíte/postavíme spoločne!“ hovorí ďalší čitateľ.

ĽSNS v Tisovci, Dobšinej i R. Sobote

Kotlebovci mali v poslednej dobe v našich regiónoch niekoľko podujatí. V novembri 2018, tesne pred komunálnymi voľbami, zorganizovali zhromaždenie v Tisovci. Chceli ním reagovať na smrť staršieho muža z mesta , ktorého napadli traja miestni mladíci priamo v jeho dome.

Po marcovej násilnej smrti mladého muža z Dobšinej, ktorého pred tamojším pohostinstvom drevenou palicou ubil na smrť Róm, zorganizovala ĽSNS protestné zhromaždenie aj v tomto meste. V Dobšinej kotlebovci navyše dodnes „hliadkujú“ na verejných priestranstvách.

Koncom februára mala ĽSNS predvolebnú besedu aj v Rimavskej Sobote. Zúčastnilo sa jej viac ako sto ľudí, vrátane primátora Jozefa Šimka.

Zdroj: Facebook, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár