Hasiči zasahovali pre poškodené plynové potrubie v Tornali i Slanej Lehote

TORNAĽA/SLANÁ LEHOTA – Poškodené plynové potrubie bolo dôvodom dvoch podobných technických zásahov, ktoré dnes (18. 6. 2019) predpoludním absolvovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo staníc v Tornali a Poltári. Zasahovali pre poškodené potrubie v Tornali a v Slanej Lehote. O zásahu informuje Operačné stredisko (OS) HaZZ i Policajný zbor (PZ) SR.

V Tornali na Daxnerovej ulici zasahovali štyria príslušníci HaZZ na dvoch kusoch techniky. „Bolo poškodené plynové potrubie pri výkopových prácach. Žiadna zranená osoba, z budovy boli vyvedené štyri osoby,“ uvádza OS HaZZ na margo zásahu.

V Slanej Lehote zasahovali piati hasiči na troch kusoch techniky. Aj v tomto prípade šlo o poškodené potrubie pri výkopových prácach, podľa OS HaZZ pravdepodobne prípojka k rodinnému domu. Udalosť si vyžiadala odstavenie elektrickej energie v celej dedine.

V obidvoch prípadoch boli vyrozumení plynári aj polícia. Podľa vyjadrenia na facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj policajti udalosti dokumentujú.

Počas výkopových prác na kanalizácii došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k poškodeniu plynového potrubia. Udalosť už dokumentuje polícia,“ uvádza polícia na sociálnej sieti Facebook.

DOPLNENÉ 18. 6. o 17:45: Polícia informuje, že v súvislosti s rannou udalosťou v Tornali bolo začaté trestné stíhanie za prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Podľa doteraz zistených informácii, pri výkopových prácach na založenie nového kanalizačného potrubia došlo k preseknutiu prívodného plynového potrubia plynu do rodinného domu Štúrovej ulici v Tornali. Následkom udalosti došlo k prerušeniu prevádzky plynu do uvedeného rodinného domu, ako aj k úniku plynu. Bližšie okolnosti prípadu sú naďalej predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Poškodené potrubie plynu na Daxnerovej ulici v Tornali, ku ktorému došlo pri výkopových prácach
Daxnerova ulica v Tornali, kde došlo k poškodeniu plynového potrubia

Zdroj: HaZZ, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica, Foto: KR PZ

Pridaj komentár